MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Altan gizli Ergenekoncu mu?

Bunun, fakirin başlığa çektiği, "Ahmet Altan gizli Ergenekoncu mu?" zırvasından ne farkı var?

Ahmet Altan gizli Ergenekoncu mu?
GAZETECİLER.COM - Başlıkta yer alan "zırva" soru bizim değil, Yeni Şafak yazarı Salih Tuna'nın bugünkü köşesinden. Soruya eklediğimiz "Zırva" sıfatı da bize ait değil.

Ahmet Altan gizli Ergenekoncu mu? şeklindeki zırvalığı köşe yazısının başlığına çeken de zırva diyen de Salih Tuna'nın kendisi.

Tuna'ya bu zırvayı yazının başlığına çektiren neden ise "MİT krizinden eli boş dönen "Siyonist şebeke" bu sefer de "Stratfor" üzerinden operasyon çekiyor." cümlesinde düğümleniyor.

Bakın neler yazmış Salih Tuna, Taraf'ın WikiLeaks üzerinden yaptığı Startfor yayınlarıyla ilgili olarak:

ANTİ EMPERYALİZMİ ERGENEKONCULUĞA İNDİRGEYEN TARAF

"İşin en garip tarafı da "Anti-Amerikancılığı", hatta "antiemperyalizmi" nerdeyse Ergenekonculuğa indirgeyen Taraf gazetesinin tavrı.

Başbakan'ın etrafını, "gölge CIA" addedilen "Stratfor"un en güvenilir kaynakları arasında yer alan güvenilmez "adamcağızların" çevrelediğini yazıp çiziyorlar.

Ahmet Altan da Başbakan Erdoğan'ı olan bitenden habersiz bir "zavallı" olarak resmetti.

Manşete çekilen (Başbakanımız'ın sağlığına ilişkin) "Stratfor" tezviratı eşliğinde çizilen bu "resim" bana, Batılıların, Osmanlı'yı "hasta adam" tesmiye etme iştiyakını çağrıştırdı.

HASTA ADAM TÜRKİYE

Bir farkla ki...

Batı, Osmanlı düşerken "hasta adam" diyordu; sevgili Ahmet Altan'mız Türkiye'yi yükselten adama "hasta adam" muamelesi çekiyor.

Dünkü yazısında da Stratfor'un ne kadar güvenilir, ne kadar itibarlı bir kuruluş olduğunu sayıp döktükten sonra şöyle diyor: "Bu başdanışman Stratfor'la böyle bir ilişkiyi tek başına mı kurdu yoksa Başbakan bizzat kendisi ona bu şirketle ilişki kurması için emir mi verdi?.."

Ne oldu da birkaç gün evvel çevresinde olan bitenden habersiz, aciz, biçare, zavallı şeklinde resmedilen Başbakanımız'ın birden bire "Stratfor ilişkisinin elebaşı" olup olmadığı sorgulanmaya başlandı.

MİT krizinde nasıl ki Hakan Fidan bahaneydi, şimdi de "başdanışman" bahane. (O "başdanışman" bütün bunların külliyen yalan olduğunu söyledi. Tekzip metnini de Taraf yayımladı.)

Hedef yine Sayın Başbakan değil mi?!

AHMET ALTAN GİZLİ ERGENEKONCU MU?

Hepsi bir yana da, Başbakanımız'ı "Amerikan işbirlikçisi" şeklinde ihsas etmek de ne demek oluyor?

Bunun, fakirin başlığa çektiği, "Ahmet Altan gizli Ergenekoncu mu?" zırvasından ne farkı var?

Madem "zırva" neden başlığa çektin demeyin sakın.

Ahmet Altan "Stratfor belgelerinde AKP-Gülen Mücadelesi" manşetini çekmedi mi?

Ahmet Şık ve Nedim Şener'in bu "mücadeleye" kurban gittiğine (asparagas olduğunu bildiği halde) yer vermedi mi?

Ergenekon davasının altını bundan daha iyi boşaltan ifade olabilir mi?


ÇOK OKUNANLAR