MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Altan, Başbuğ'a meydan okudu!..

Ahmet Altan sözünü sakınmadı, meydan okudu. Başbuğ'un "açıklarım" uyarısına cevabı sert oldu..

Ahmet Altan, Başbuğ'a meydan okudu!..

"Elimizde belge bigi var, sabrımız taşarsa açıklayacağız" diyen İlker Başbuğ'a Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan esti gürledi. Başbuğ'u şantaj yapmakla suçladı.

Lafı dolaştırmıyorum 

Altan Başbuğ'a "Öyle lafı dolaştırmıyorum ben gayet açık, gayet net söylüyorum. Hodri meydan açıklayın da görelim" dedi.

Yapamazsınız

Altan'ın eleştirileni tabii ki bununla sınırlı değildi. Gizli saklı hiç bir şeylerinin olmadığını ifaden eden Altan, "Yapamazsınız. Sizin elinizde bizim "gizli" ya da "yasadışı iş" yaptığımızı gösterecek bir tane bile belge yoktur. Olamaz" diye yazdı..

Taraf gazetesi Başbuğ'un imalı sözlerine tepkisini Altan'ın köşesini sürmanşetten ve yazının tamamını koyarak gösterdi. Gazete Altan'ın "Hadi açıkla Başbuğ" başlığıyla okurların karşısına çıktı.

Gene açıklarız

Böyle olmaz. "Kalkıp da "Elimizde belge bilgi var, sabrımız taşarsa açıklayacağız" diyemezsiniz. Bu şantaj anlamına gelir çünkü. Ordunun içindeki darbe planlarını açıklayan gazete biziz. Sizin sabrınız ister taşsın ister taşmasın, biz yeni belgeler bulduğumuzda gene açıklarız. Doğrusu da bu dur zaten.

Siz ordunun içinde darbe hazırlıkları yapılmasını yadırgamayıp bunların yayınlanmasını yadırgıyor ve sabrınız taştığında bunları yayımlayanlarla ilgili "bilgi ve belgeleri" açıklayacağınızı söylüyorsunuz.

Hadi açıklayın bakalım. Elinizde bizimle ilgili tek bir belge ya da bilgi varsa halka açıklayın, savcılığa verin. Bizim gibi yapın, suç olan belgeyi yargıya teslim edin                               

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 6 yorum