MEDYA KÖŞESİ

Ahlakçı değilim dedi <font color='#CC0000'>'ama'</font>sını anlattı!

Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş, bugün köşesinde bir taciz haberini bakın nasıl yorumladı?

Ahlakçı değilim dedi <font color='#CC0000'>'ama'</font>sını anlattı!

Bugün Milliyet gazetesindeki köşesinde "Tacizi nasıl kanıtlarsınız?" başlıklı bir yazı yazan Aslı Aydıntaşbaş, taciz tartışmalarındaki tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

"Bakın ben bu konularda uzaktan yakından "ahlakçı" biri değilim. Nefret ederim insanların özel hayatlarını, duygusal dünyalarını ahlakçı kalıplara sığdırmaya çalışanların iki yüzlülüklerinden. Çapkın erkeklere, rahat kadınlara hiçbir itirazım yok. Sonuçta dünyada isteyen istediğini yapar. İşyerinde ilişki de, evlilik dışı cinsellik de, kadınların ve erkeklerin, kendi arzu ve vicdanının tayin edeceği konulardır. Kanunların değil." diyen Aydıntaşbaş, tüm bu sürecin tek belirleyeninin ne olduğunu da şu cümle ile anlattı:

"Ama ortada "rıza gösteren iki yetişkin" varsa."

"Danıştay 5'inci Dairesi, yanında çalıştığı iki diplomata cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle merkeze çekilen Roma Büyükelçisi Ali Yakıtal'ı aklamış." diye başladığı yazısında Aydıntaşbaş şöyle devam etti:

"Nasıl aklamış? Dışişleri Bakanlığı'nın elçiyi merkeze alma kararını iptal etmiş. Başından beri Yakıtal'ın suçsuzluğu tezini işleyen ve buna kanıt olarak da Müjde Ar'ın "Üç gün evinde kaldım, bana dokunmadı valla!" ifadesini manşete çeken Hürriyet gazetesi, Danıştay ara kararını "Büyükelçinin dava zaferi" olarak veriyor."

Aslı Aydıntaşbaş'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar