GÜNDEM

Abdulkadir Selvi'den sosyal medya düzenlemesine hayati tavsiye

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, kadınlara yönelik vahşetin yükseldiğini belirttiği bugünkü köşesinde yaşanan durumu kadına şiddet olarak tanımlamak yerine erkek sorunu şeklinde ifade edilmesi gerektiğini yazdı. Selvi, yapılacak olan sosyal medya düzenlemesine katili kahraman yapan veya suçu meşrulaştırmaya çalışanlara karşı yaptırım uygulanmasını da köşesine taşıdı.

Gökhan Erek
Gökhan Erek[email protected]
Abdulkadir Selvi'den sosyal medya düzenlemesine hayati tavsiye

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında kadınlara yönelik vahşette artışın olduğunun altını çizdi. Selvi, yaşanan olumsuz durumu kadına yönelik şiddet sorunu olarak ifade etmek yerine erkek sorunu olarak tanımlanmasının gerektiğini belirtti. 

Selvi, yaşanan kadın cinayetlerinden sonra sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda kadınların hayatlarına mal olanların kahraman ve yaşanan olayın da meşruymuş gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade ederek "Sosyal medya düzenlemesine komisyon ya da Genel Kurul aşamasında katili kahraman yapan ve vahşeti meşrulaştırmaya çalışanlara karşı yaptırımın eklenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

İşte Abdulkadir Selvi'nin o yazısı:

Kadınlara yönelik şiddette vahşet eşiği tehlikeli bir şekilde yükseliyor. Aslında kadına şiddet demek dahi bu vahşetin karşısında yetersiz kalıyor. Erkekler bir şekilde hayatlarına girdikleri kadınları insanlığa sığmayacak yöntemlerle katlediyorlar.

Bir anlamda yaşadığımız sadece kadına şiddet sorunu değil. Adını doğru koyacak olursak, erkek sorunu ile karşı karşıyayız. Şiddeti uygulayan kim? Erkek. Katleden kim? Yine erkek. Ortada kadına vahşet ve bir de bunun sebebi olan ciddi bir erkek sorunumuz var. Bunların bir kısmı eşi, çocukları, işi olan insanlar. O nedenle sorun çok daha derinlerde yatıyor. Ayrıca cani, bir sonraki vahşeti işleyecek olana ilham kaynağı oluyor. Terör örgütlerinin birbirlerine terör yöntemlerini öğrettikleri gibi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar