MEDYA KÖŞESİ

ABD'nin günahları ile yüzleşme zamanı!

Sızdırma gazeteciliğinin yeni kahramanı Pandora'nın kutusunu ikinci kez açmak üzere. Wikileaks'ın yayınlayacağı belgeler içinde ABD'nin PKK'ya ettiği yardımların resmi belgeleri de var.

ABD'nin günahları ile yüzleşme zamanı!
GAZETECİLER.COM - Eyüp Can bugünkü köşesini 'Sızdırma gazeteciliğin' yeni kahramanı ve Pentagon'un baş belası diye tanımladığı Julian Paul Assange'a ayırdı.

Assange'ın Irak savaşı ile ilgili Amerika'yı derinden sarsacak, müttefikleriyle ilişkilerini bozabilecek belgeler yayımlayacağını duyuran Radikal Genel Yayın Yönetmeni şimdiye kadar komplo teorisi olarak görülen bazı iddiaların ilk kez 'resmiyet' kazanacağının da altını çizdi.

Peki o iddialar neler mi? Assange'nin açıklayacağı belgelere göre Türkiye'nin Irak'ta El Kaide'ye yardım ettiği, ABD'nin ise PKK'ya destek verdiği öne sürülüyor.

"WikiLeaks'in iddiasına göre bir yanda ABD Dışişleri Bakanlığı PKK'yı resmen terörist ilan ediyor diğer yanda ABD askeri belgelerinde PKK 'özgürlük savaşçıları' olarak nitelendiriliyor.
Dahası çok gizli askeri belgeler, ABD'nin Irak'taki tutuklu PKK üyelerini serbest bıraktığını, ABD güçlerinin PKK'ya silah verdiğini, örgütün Türkiye'deki saldırılarını göz ardı ettiğini anlatıyor.
Tüm bu iddialar tek tek tarih ve isimler verilerek kayda geçirilmiş.

Eyüp Can'ın "Pandora’nın kutusu çoktan açıldı. İyi ki de açıldı. Çünkü Yunan mitolojisine göre insanlığın tüm günahları ve umudu o kutunun içinde.  Ve şimdi o günahlarla yüzleşme zamanı..." dediği yazısının tamamını okuyabilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR