MEDYA KÖŞESİ

Aaaaa!... Hilmi Yavuz bu defa teşekkür ediyor!..

Eksik olmasın, 'Hilmi hocam, felsefe öğrenmemde emeği geçen önemli kişilerden birisiniz'

Aaaaa!... Hilmi Yavuz bu defa teşekkür ediyor!..
GAZETECİLER.COM

Hilmi Yavuz, Nobelli Naipaul'ün Türkiye'ye gelişini engelleyince bazı kişilerin hücumuna uğramıştı malûmunuz...
O da onlara son derecede edebî(!) ve edepli(!) yanıtlar verdikten sonra o konuya bugün "nokta" koyuyor...
Tek farkla...
Naipaul davasını(!) teşekkürle kapatıp, arşive atıyor...
Bakın nasıl...

 

Naipaul konusunda son yazı: Bülent Somay'a cevabımdır

Naipaul konusunda yazılanlar kalın bir dosya halinde önümde duruyor. Bana karşı söylenen ve yazılanlar bunlar! Çoğuna, geçtiğimiz pazar günkü yazımda cevap vermiştim.

Bunlar, iyiniyetle bağdaşması söz konusu olmayan, kasıtlı ve edeb dışı sözlerdi. Edeb dahilinde iki eleştiri var. İkisi de benim yıllar önce Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencim olan Nilüfer Kuyaş ve Bülent Somay. Onlara teşekkür ediyorum,- zira, beni eleştirdiler, ama asla edeb dışına çıkmadılar.

Nilüfer Kuyaş, Naipaul'la ilgili ilk yazımı 2001 yılında yazdığımı hatırlatıyor ve o günden bu yana görüşlerimin niçin değişmediğini soruyor. Hemen cevap vereyim: Naipaul değişmedi de ondan!

Bülent Somay ise iki yazı yazdı. İlkine, şöyle bir değinmiştim. Somay, 28 Kasım tarihli Radikal'de, konuyu bir kez daha ele alıyor. Eksik olmasın, 'Hilmi hocam, felsefe öğrenmemde emeği geçen önemli kişilerden birisiniz' dedikten sonra 've ben, (kendime rağmen) biraz da Şarklı olduğum için ustaya saygının erdemine inanırım, ama aynı zamanda Marksist olduğum için "eğiticinin kendisinin de eğitilmesi gerektiğine" inanırım' diyerek, beni eğitmeye başlıyor! [Marx'ın Feuerbach Üzerine Tezler'inin III. Tez'idir bu: 'Eğiticinin kendisinin de eğitilmesi gerekir'.]

Hilmi Yavuz'un makalesinin tamamını

ÇOK OKUNANLAR