MEDYA KÖŞESİ

9 şehit Mümtazer Hoca'yı döndürdü

Geçen hafta "Öcalan'ın önünün açılmasını" istemişti. Bu hafta müzakere ile olmaz bu iş noktasına geldi.

9 şehit Mümtazer Hoca'yı döndürdü
GAZETECİLER.COM - Türkiye'de hava öyle hızlı değişiyor ki Mümtazer Türköne'nin de beyni döndü...
Çok değil...
Sadece bir hafta önce Türköne barış diliyle konuşuyor,  "Öcalan'ın önünün açılmasını" savunuyordu.
11 Ağustos 2011 tarihli yazısında "Öcalan'ı ne yapmalı?" sorusuna şu yanıtı veriyordu:

-"
Türkiye'nin terör sorunu bir kavşak noktasında. Geleceğimizi, verilecek kararlar belirleyecek. Öcalan'la görüşmelerin devam etmesi lâzım. Devlet kan davası gütmez ve intikam peşinde koşmaz.

Bugün, Öcalan'ın hapishane şartlarının gözden geçirilmesi ve terörün azalması şartıyla dışarıyla aracısız ilişkiler kurması tartışılabilir. Öcalan'ı ne yapmalı sorusunun cevabı, bir ikilemin konusu. Ya asmalı ya da önünü açmalı.
"

VE BARIŞ DİLİ DE ÖLDÜ

9 askerimizin şehit düştüğü saldırının bizleri getirdiği noktayı göstermek açısından Türköne'nin bir hafta arayla yazdığı iki yazı önemli. Çünkü bir hafta önce barış için en uç söylemleri diline alacak kıvamdaydı, bugün kestirip atacak havada. 9 şehit ile Türkiye gibi Türköne'de hızlı bir şekilde barıştan savaşa savrulmuş durumda...

Diyor ki bugünkü yazısında:

"Barışa son verecek savaş'
ı PKK bütün şiddeti ile sürdürüyor. Hükümet ise 'savaşa son verecek savaş'ı başlatmaya hazırlanıyor. Hakkari'den gelen yeni şehit cenazeleri bıçağın kemiğe dayanmasının son işareti.

Müzakere ederek terör sorununu çözmenin imkânsız olduğunu, PKK'nın son saldırıları kanıtladı.
Hesap başka hesap.
Karşılığı da farklı olacak.

(...)
Çok hassas bir döneme giriyoruz. Toptancı hükümlerden kaçınmamız, daha ötesi kanın yarattığı öfke yüzünden sağduyumuzu, aklı selimimizi kaybetmememiz lâzım. Kestirmeden 'Türkiye tekrar terör yıllarına geri döndü' hükmünü verenler yanılıyor. Değişen çok şey var. Karşımıza çıkacak tablo ve elde edilecek sonuç da farklı olacak.

Yazının tamamı için