MEDYA KÖŞESİ

9 haber yaptı diye 79 yıl hapsi isteniyor

Şaka gibi geliyor kulağa ama değil... Gazeteciler birbirlerinin gırtlağını sıkmakla meşgulken haber yapma hakkı ellerinden gitti haberleri yok.

9 haber yaptı diye 79 yıl hapsi isteniyor
GAZETECİLER.COM - Radikal gazetesinin deneyimli muhabiri İsmail Saymaz yaptığı haberlerden dolayı tam 79 yıl hapis cezası ile yargılanıyor.
Şaka gibi, ama değil.
Suçu ne?
5’i Erzincan davası ile ilgili olmak üzere 9 haber yapmış olmak!
Suçlama ne?
Soruşturmanın gizliliğini ihlal, adil yargılanmayı etkileme.’

Eyüp Can, "Bugün bana yarın sana" diyerek sesleniyor;
"İsmail, Şamil, Nedim, Mehmet fark etmez... Gazeteciliği bir cephe savaşına dönüştürmekten vazgeçip hakkımızı birlikte aramazsak özgürlüğümüzü kendi ellerimizle yargının muğlâk ellerine teslim edeceğiz."

Haksız değil Eyüp Can...
Hem de sonunu kadar haklı...
Özellikle de gazetecilerin birbirleriyle didişmekten haber yapma haklarının gaspedildiğini göremedikleri yönündeki tespitinde...
Şöyle diyor Eyüp Can;

"Bakın bugün mevcut yasal düzenleme Ergenekon davasında iki ayrı cephede gazetecilik yapan Star gazetesinden Şamil Tayyar’ın da canını yakıyor, Posta gazetesinden Nedim Şener’in de. Mehmet Baransu aleyhine kendisine ait olmayan bir haberden dolayı dava açılmış. Devlet yıllardır Öcalan’la görüşüyor, İrfan Aktan güneydoğuda yaptığı bir söyleşiden dolayı hüküm yedi. Taraf gazetesi aynı gün 40’ın üzerinde dava ile karşı karşıya kaldı."

Eyüp Can, aklımızı başımıza toplayın ortak bir mücadeleye davet ediyor...
Yazısının tamamını

ÇOK OKUNANLAR