MEDYA KÖŞESİ

5 grup akil insan ve Fehmi Koru!

Altıncı grupta ise tek başına Fehmi Koru var. Yukarıdaki grupların hiç birine girmiyor. Belli ki can sıkıntısı kontenjanı ona ayrılmış.

5 grup akil insan ve Fehmi Koru!

GAZETECİLER.COM - "Artık akil’ler hakkında yazmayacağım dedikçe, Başbakan pişirip pişirip getirmeye, burnumuza sokmaya devam ediyor. Elimiz mahkum söz söyleyeceğiz sözünün üzerine." diyen Nuran Yıldız, kişisel web sitesindeki yazısında Akil İnsanlar listesindeki 63 kişiyi 6 farklı grup içinde yorumladı.

Bir yandan Fatih Terim ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın sözlerini yorumlayan Yıldız, ardından listedeki isimleri bakın nasıl gruplara ayırdı.

MEĞER LİSTEDEKİLER AKİL DEĞİL AYLAK MIŞ

"Başbakan söyledi, Fatih Terim meşgul olmasaymış onu da akiller listesine alacakmış! Bu yanıt otomatik olarak 63 kişiyi “boşta gezen”, “aylak” sınıfına sokuyor. Başbakana kızamayan bana kızacak şimdi.

Tamam, o listeye girmek için en son gereken şeyin akıl olduğunu zaten biliyorduk. Bu iş, baştan sona siyasi şov ve de dolgu malzemesiydi, onu da biliyorduk. Hükümet sponsorlu 63 kişilik turistik tur listesi olduğu da anlaşılmıştı.

Çözüm süreci gibi ciddi bir işi o isimlere vermeyecek kadar akıllı biri Başbakan, bundan da emindik. Ve zaten Başbakan bu isimleri her sözcükle methetti, hiç “akıllı” demedi, fark edilmedi. Aklın az, cehaletin çok talep gördüğü günlerde hiç akıllı insanla yola çıkılır mı?

Hepsini biliyorduk da, Fatih Terim üzerinden öğrendik ki işsiz güçsüz, aylak olmalarıymış tüm hünerleri, bunu da öğrendik şimdi. Başımız göğe falan da ermedi.

5 GRUP İNSAN VE FEHMİ KORU

Son birkaç günde akiller listesindekilerin altıya ayrıldığını da gördük;

Birinci grup, popülerlik derdinde olanlar. En kalabalık bu grup. Toplumsal meselelerden çok kendi unutulmuşluklarına can suyu arayanlar. Ücretsiz medya hizmeti garanti. Onların başında Lale Mansur geliyor. Türk sinemasında hangi üstün yeteneğiyle yer bulduğuna yıllar yılı akıl erdiremediğim Mansur’u listelik oluncaya kadar hatırlayan var mıydı?

İkinci grup, “O kadar yalakalık yaptım, oradan görünmedi mi” derdine düşenler. İsimleri lazım değil.

Üçüncü grup Hükümetin hışmından korkanlar. “Hayır deyip başıma bir iş almayayım” diyenler. Arzuhan Doğan Yalçındağ bu grubun üyesi.

Dördüncü grup kafası karışık olanlar. Listede olmanın iyi bir şey mi kötü bir şey mi olduğunu henüz anlamamış olanlar. Hülya Koçyiğit onlar arasında sayılabilir.

Beşinci grup, kendi başına anlamsız olduğunu bilip de bir gruba eklenmeden kendini anlamsız bulanlar.

Altıncı grupta ise tek başına Fehmi Koru var. Yukarıdaki grupların hiç birine girmiyor. Belli ki can sıkıntısı kontenjanı ona ayrılmış. Zeki adam ne de olsa, sosyetik fasıllardan başka tür fasıllara hobi niyetine geçmiş olabilir.

 

Nuran Yıldız'ın yazısının tamamını ve eski yazılarını okuyabilirsiniz