MEDYA KÖŞESİ

30 Mart'ta son manşeti kim atacak?

Başbakan seçim meydanlarında yeni bir slogan benimsedi bu slogana Özkök karşı çıktı. Özkök'ün muhalefetine ise Hadi Özışık'tan yanıt gecikmedi!

30 Mart'ta son manşeti kim atacak?

Biliyorsunuz, Başbakan Erdoğan son günlerde meydanlarda sıkça bir slogan kullanmaya başladı :"Son manşeti millet atacak"..  Hürriyet'in tepe ismi Ertuğrul Özkök bu sloganı Başbakan'ın "Ben medyanın bir bölümüne karşı da seçimi kazanacağım" mesajı olarak yorumladı, "Oyu millet manşeti gazeteciler atacak" diye cevap verdi.

Özkök'ün bu cevabına yanıt Star yazarı Hadi Özışık'tan geldi! Özışık "Özkök haklı" diyor demesine ama milletin attığı oylarla o manşeti belirleyeceğini de Özkök'e hatırlatıyor...

(***)

Ertuğrul Özkök haklı! 29 Mart sonrasındaki manşetleri millet değil, gazeteciler atacak...
Peki, Özkök, seçim sonrası oluşacak tablonun dışında Hürriyet'e manşet atabilir mi? AK Parti'nin oyları yüzde 47'nin üstünde olsa mesela... Halkın sandığa yansıyan iradesini, gazeteciler manşete taşımamazlık yapabilir mi?
CHP 21'in altında kalırsa, Sabah'a manşet olmaz mı?
Olur! Manşeti kim atacak? Gazeteciler.
DTP'nin Diyarbakır'da yenilgiye uğramasını, Milliyet'in manşetine taşıyacak kişi elbette Sedat Ergin olacak..
Milletin buradaki rolü, manşeti belirlemek!
Yani, millet hür iradesini sandığa yansıtacak, biz gazeteciler de çıkan sonuçları manşete taşıyacağız!
Bunda anlaşılmayacak bir şey var mı?
Yok!
Ertuğrul Özkök kusura bakmasın ama, Erdoğan'ın "manşeti millet atacak" sözünü anlamak istediği gibi anlamış! Oy atmak ile manşet atmak elbette aynı değil! Milletin oyu bu seçimlerde atılacak manşetlerde belirleyici olacak!
Ha, siz bildiğimizi okuyacağız diyorsanız o başka...
Ama hak olan, milletin hür iradesine saygı gösterip, çıkan sonucu orasından burasından değil, doğru tarafından görmektir! Özkök aksini söylese de, ben 30 Mart'taki gazete manşetlerini, Erdoğan'ın dediği gibi, "millet atacak" diyorum!
29 Mart günü, yazıişleri masasında millet olacak çünkü!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar