MEDYA KÖŞESİ

'28 Şubat da geldi geçti, artık korkmayın ya!'

Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan Mehmet Altan, 28 Şubat'ı aşan bir baslı ortamı olduğunu söyledi çarpıcı bir çağrı yapt: Herkese söylüyorum korkmayın ya!

'28 Şubat da geldi geçti, artık korkmayın ya!'
GAZETECİLER.COM
CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan Mehmet Altan gündemi değerlendirdi. Hükümete yönelik eleştirilerine devam eden Altan, Türkiye'deki baskı ortamının er geç geçeceğini, bugün sinenlerin yarın utanacağını söyledi.

ARTIK PETROLÜN OLMADIĞI ÜLKEDE FAŞİZM OLMAZ

Hükümetin küresel gelişmelere kayıtsız kaldığını ve kendi dar penceresinden dünyaya baktığını kaydeden Mehmet Altan "iktidar dünyayı ve Türkiye'yi iyi okuyamıyor, bu şekilde başarılı bir yere gidemezler" dedi. "AB müzakarelerinden Şangay beşlisine geldiysek bu yeryüzü bunu taşımaz. İçerde de temel hak ve özgürlükleri hiçe sayan, insanları sindiren bir yapı kurmaya çalışırsanız içerde de gidemez bu. Petrolü olmayan ülkelerde faşizm olmuyor..."

AKP İÇİNDEN DE RAHATSIZ OLANLAR VAR AMA SUSUYORLAR

"Bu Türkiye'nin haline bakın... Siyasi iktidar partisinde de bu sorunları görüyorlar. Ama "daha uzun gidersek ikbalimden dolayı yanlış yapmayayım" diyorlar... Bu Türkiye'deki yapının hızla biteceği yönündeki sinyaller artsın o zaman kimin iktidardan nasıl kaçıp kaçmadığını daha fazla konuşuruz. O insanların huzursuzluğu baskı olduğu ve medya ele geçirildiği ve kuşatıldığı için fazla hissedilmiyor."

HERKESE SÖYLÜYORUM KORKMAYIN YA!

"Ben korkunç şeyler yaşadım kendi ömrümde. O baskılar, şunlar bunlar, işsizlikler... Devletin yürüttüğü baskıyı her yönüyle yaşadım. Bunların hiç birisi sonuçlanmadı. Bugün o dönemle yarışacak ve şampiyon olabilecek kadar ağır bir durum var. Hiç birisi sonuçlanmadı. Herkese söylüyorum korkmayın ya ayıptır! 28 Şubat ne oldu? Toz oldu gitti, bin yıl sürecek demişlerdi... Nedir bu korku artık ya? Ben bunun canlı tanığıyım... Gitmez... Sonra adama sorarlar "utanmadın mı bu kadar korkmaya" diye... İsim vermek istemiyorum ama o dönemlerde beni attırmak isteyen general şimdi hapiste. Bu siviller için de geçerli. Bu baskı falan gitmez, olmaz... Dünyanın bu konjüktüründe, bu bölgede, Türkiye'den beklenenler düşünüldüğünde bunlara ters işler yaptığında gitmez... Niye Silivri'de insanlar? Çümkü yanlış okudular hayatı..."
ÇOK OKUNANLAR