MEDYA KÖŞESİ

27 Nisan suçlaması Star yazarını çıldırttı

Haber Aktif'e konuk olan Star yazarı Elif Çakır ile Birgün yazarı Fikri Sağlar 27 Nisan muhtırası tartışmasında canlı yayında birbirine girdi.

27 Nisan suçlaması Star yazarını çıldırttı
GAZETECİLER.COM
28 Şubat tutuklamaları ardı ardına devam ederken 27 Nisan muhtırası da TV 8 ekranlarında hararetli bir polemiğe sahne oldu. Gökmen Karadağ'ın modere ettiği Haber Aktif'e konuk olan Star yazarı Elif Çakır ile Birgün yazarı Fikri Sağlar canlı yayında birbirine girdi.

DARBE KARŞITI FALAN DEĞİLSİNİZ

Fikri Sağlar, hükümetin 27 Nisan e-muhtırası işine geldiği için o süreci görmezden geldiğini ve hesap sormadığını söylerken Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Erdoğan'ın muhtıraya muhtıra demekten imtina ettiğini vurgulayan Sağlar, "Başbakan neden sonra 27 Nisan muhtırasına 'yaklaşım' demeye başladı?" diye sordu. Hükümetin asleri vesayetle verdiği mücadelenin 27 Nisan örneğinde görüldüğü gibi son derece pragmatist olduğunu savunan Sağlar "12 Eylül'de 17 yaşında olmasına karşın asılan Erdal Eren'in ailesi mahkemeye başurup davaya müdahil olmak istedi ama red edildi. Ama Başbakan isteyince hemen kabül edildi" dedi. "Siz darbelere karşı falan değilsiniz, sadece iktidarda kalmak için bunu kullanıyorsunuz, darbe olduğunda biz hapis yatıyoruz, bir işkence görüyoruz" diyen Sağlar, Çakır'la sert atışmalar yaşadı.

GEÇİN BUNLARI GÜLÜNÇ OLUYORSUNUZ

Elif Çakır, ise 27 Nisan e-muhtırasının yargılanmamasına karşın hükümetin vesayet karşıtı demokrat bir tutuma sahip olduğunu savunurken Fikri Sağlar'a "gülünç oluyorsunuz" dedi. 27 Nisan sürecinin soruşturulması durumunda Sabih Kanadoğlu'nun da yargılanması gerektiğini söyleyen Star yazarı "Başakan'nın muhtıra değil de yaklaşım demesi beni ilgilendirmez ben işleyen sürece bakarım" dedi. 27 Nisan muhtırasını kaleme alan Yaşar Büyükanıt'a verilen madalya ve zırhlı aracı dile getirmenin "konuyu sulandırmak" olduğunu savunan Elif Çakır, "başka argümanlar sunun geçin bunları" dedi.


ÇOK OKUNANLAR