MEDYA KÖŞESİ

27 gündür yazıyor ama daha işin başında!

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, 27 gündür Balyoz İddianamesi hakkında yazıyor, ama "henüz işin başındayım" diyor. İşte Ergin'in o yazısı...

27 gündür yazıyor ama daha işin başında!
GAZETECİLER.COM 

Ne güzel bir itiraf... Öyle ya; tek sayfa okumayanların bile sanki 5000 sayfalık iddianameyi okumuş gibi yorum yazdığı bir medyada, daha önceleri de iddianameyi karıştırdığı halde "Meğer çok az şey biliyormuşum Balyoz hakkında" diye itiraf etmek erdemlilik değilse erdemlilik ne?..
Gazete manşetlerine bakıp önüne geleni "darbeci bu; vurun deyyusa" diye suçlamak mı?..
Ya da gazete manşetleriyle göz göze geldikten sonra "masum insanlar tutuklanıp yargılanıyorlar" diye hüküm vermek mi?..
Bakın Sedat Ergin bu konuda neler diyor.


Meğer çok az şey biliyormuşum Balyoz hakkında

İLK yazısı 3 Ağustos tarihinde çıkan “Balyoz İddianamesi” dizisinin bugün 27’nci bölümü yayımlanıyor.
Temmuz sonunda iddianameyi okumaya başladığımda, doğrusu bu kadar uzun sürecek bir diziye girişmek gibi bir düşüncem yoktu. Niyetim, iddianamenin tümü üzerinde bazı genel gözlemlerde bulunup, ardından ağustos ayı için planladığım başka bir projeye yönelmekti.
Gelgelelim, okumaya başlamamla birlikte iddianame beni rehin aldı. Okuduğum her sayfa, karşıma çıkan her yeni belge, zihnimde yeri soruları tetikledi. Her sorunun yanıtı, başka soruların kapısını açtı.
Bu arada, ek klasörlerin açıklanmasıyla birlikte sanıkların ifade tutanakları ve ayrıca iddianamede atıf yapılan delillerin orijinal belgeleri de ortaya çıkınca iş yükü arttı. Ancak yüklenen suçlarla şüphelilerin savunmaları birlikte değerlendirebildiğim daha dengeli bir bakış geliştirebilme imkânı doğdu.

Sedat Ergin'in bugünkü yazısını okuyabilirsiniz.