MEDYA KÖŞESİ

24 TV'de canlı yayında şok sözler!

24 ekranlarında canlı yayında şoke eden sözler. Söz Kampüsten İçeri'de söz alan bazı gençlerin söyledikleri salonda soğuk duş etkisi yaptı.

24 TV'de canlı yayında şok sözler!
GAZETECİLER.COM
24 ekranlarında Selahattin Yusuf'un hazırlayıp sunduğu 'Söz Kampüsten İçeri' de yine çok ilginç bir canlı yayına imza attı. Yazarlarla Kürt açılımını tartışan program bu hafta İstanbul Aydın Üniversitesi'ndeydi. Tartışmaya soru sormak için söz alan bazı gençlerin provakatif çıkışları damga vurdu.

Leyla İpekçi, Muhsin Kızılkaya ve Roni Margulies'ın katıldığı programda Kürt açılımı ve Başbakan'ın edebiyaçılarla yaptığı kahvaltılı toplantı konuşuldu. Üç katılımcının da sol ve muhalif kimliği programdaki değerlendirmelerine de yansıyınca izleyici sıralarındaki bazı gençlerden tepki geldi. Kürt sorunu şçin barışçıl ve özgürlükçü bir çözümü savunan yazarlar bazı öğrencilerden sert tepkisiyle karşılaştı. Özellikle Muhsin Kızılkaya'nın PKK militanları için 'gerilla' ifadesini kullanmasına gelen bazı tepkiler salonda gerginliğe yol açtı.

Taraf
yazarı Roni Margulies'nin Ahmet Türk'e 'sayın' demesi bile tepkiyle karşılandı ki bu noktada programın bir üniversitede değil herhangi bir Ülkü Ocağı'nda yapıldığını düşünmeden edemedik. İzleyici sıralarındaki gerginliğin laf atmalara dönüşmesi üzerine reklama giden Selahattin Yusuf dönüşte ise izleyici gençlere söz verdi. Ancak söz alan gençlerin söyledikleri yenilir yutulu gibi değildi.

'Öncelikle Ahmet Türk'e sayın dediniz. Bunu kınıyorum. Kendisi bir teröristtir. O'na yumruk atan arkadaşa da 'eline sağlık ama elini kirletmeye bile değmezdi' diyorum.

'Siz bir şey dediniz (Roni Margulies'i işaret ederek) adınızı aklımda tutmaya gerek görmedim. Bence prim yapmak için buraya çıkıp konuşuyorsunuz. '



İlk söz alan öğrencinin söyledikleri salonda adeta soğuk duş etkisi yaptı. Ancak programın moderatörü Selahattin Yusuf soğukkanlı tavırlarıyla gerginliği yumuşatmasını bildi. Yusuf'un söz alan gençlerle girdiği diyaloglar da görülmeye değerdi.







ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar