MEDYA KÖŞESİ

2 eşli 7 çocuklu medya patronu!

Bir TV programında kuma tartışmaları yaşanırken programa bağlanan bir medya patronu yedi çocuğu olduğunu söyledi...

2 eşli 7 çocuklu medya patronu!

Bir TV programında kuma tartışmaları yaşanırken programa bağlanan bir medya patronu yedi çocuğu olduğunu söyledi...

Suç ve Ceza adlı televizyon programında yaşanan kuma tartışmasına bağlanan ve İzmir'de bir televizyon ile gazetenin sabihi olduğunu söyleyen şahıs kendisinin de iki eşi olduğunu ve çok eşliliğin erkeğin doğasında olduğunu söyledi.

Birden çok kadını mutlu etmenin imkansız olduğunu da vrugulayan konuğun konuşması sırasında yine telefonla bağlanan İlahiyatçı Arif Arslan, çok kadınla evlilğin dönem şartları içinde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, 'Kur'an bunu 4'e kadar sınırlamıştır. Bu bir ruhsattır, mecburiyet değildir” dedi.

Star TV'de yayınlanan Suç ve Ceza adlı programda ilginç bir olay yaşandı. Eve kuma getiren bir adamın iki eşinin konuk olduğu stüdyoda sert tartışmalar yaşandığı sırada yayına bir kişi bağlandı. Programa telefona bağlanan İzmir'de bir gazete ve televizyon sahibi olduğunu söyleyen konuk 7 çocuk sahibi iki eşinden 7 çocuğu olduğunu söyleyerek kuma tartışmasına katıldı.

TOPLUMSAL BİR OLAY

İkinci eş konusunu kendisine yakıştıramadığını söyleyen konuk, “Biz müslüman toplumuz, Peygamberimizin çok eşliliğini alıyoruz öğreniyoruz, işte onların arasında adalete riayet ediyorsak mesele yokmuş gibi veriliyor bize.” diyerek birden fazla eş konusunda toplumda bir kabul oluştuğunu savundu.

Telefondaki kişi her iki eşine de mükemmel davrandığını, eşitliği ve adaleti asla bozmadığını belirterek , “Ben şöyle yaptım, İslam'ın Peygamberi ne kadar adilse o kadar adil olacağım, olabiliyorsam.” ifadesini kullandı.

Stüdyodaki seyircilerin yorumlarını da eleştiren telefon konuğu şunları söyledi; “Bu programı izlerken insanların beynindeki soru işaretini atmak için katıldım, düşünün orada Peygamber efendimizi ve 11 eşini linç ederdi oradaki kadınlar.”

TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİ

Serap Ezgü araya girerek şu itirazda bulundu; “ 1400 yıl öncesinin şartlarıyla bugünün şartlarını bir düşünmüyorum. Hz. Muhammed'in her huyunu, davranışını, ibadetini Allah'a bağlanışını örnek alabiliyorsak ne mutlu bize ama o günün koşulları içindeki çok eşli yaşamını örnek alıyorsanız bu demek değildir ki Hz. Muhammed'i örnek alıyorsunuz. Medeni kanunumuzda tek eşlilik var, Türkiye bir hukuk devleti hukuk ve yasalar bunu uygun görüyor.”

İKİ KADINI BİR ARADA TUTMAK MUCİZE

Telefondaki konuk toplumda böyle bir öğreti olduğunu belirterek, “Bu konuda adaletten hiç taviz vermeseniz de çok iyi bir erkek olsanız, babacan, iltifatkar olsanız da iki kadını bir arada tutmak bir mucize. Mutlaka birbirlerini kıskanıyorlar. Bu arkadaş kendi dünyasını karartmış.” yorumunu yaptı.

Telefon bağlantısı yapan konuk erkeklerin bilinç altında çok eşlilik olduğu vurgusuyla birçok erkeğin eşini aldattığı imasında bulundu.



DÖRT KADIN MECBURİYET DEĞİL


Tartışmaların yaşandığı sırada programa bağlanan İlahiyatçı Arif Arslan, “Kur'an'ın Peygamberin işimize gelen tarafını almak haksızlık olur. Günün şartlarında erkekler az kadınlar çoktu, kadınlar mahrum kalıyorlardı. Peygamber efendimiz şartlarında o kalitede insan olmak ideali olmaz. Böyle bir insanın birden fazla değil, bir kadına vakti olmayacaktır. İslam'a hizmet etmek isteyen insanların evlenmeye vakti olmadıklarını görüyoruz. Kur'an bunu 4'e kadar sınırlamıştır. Bu bir ruhsattır, mecburiyet değildir.”

Haber 7
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar