MEDYA KÖŞESİ

18 yıl hapse mahkum olan gazeteciyi yazdı

T24 sitesi yazarı Aydın Engin, 18 yıl hapis cezasına çarptırılan gazeteci Necati Abay'ı yazdı ve zor bir soru sordu...

18 yıl hapse mahkum olan gazeteciyi yazdı
GAZETECİLER.COM - "Profesyonel meslektaşlara" soralım: Ahmet Şık için, Nedim Şener için yeri göğü birbirine kattık ve iyi ettik; çok iyi ettik...

Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve hatta nerede ve nasıl gazetecilik yaptığını bir türlü anlayamadığım Ergun Poyraz'ın Silivri tutuklulukları üstüne sayfalar ve sayfalar dolusu yazdık. İyi ettik. Gazeteciyi tutuklu yargılamak düşünceye karşı işlenmiş somut bir suçtur.

Peki Atılım gazetesi yazarı Necati Abay için bu suskunluk niye? Onun yukarıda sıraladığım meslektaşlarımızdan farkı ne?

T24 sitesindeki köşesinde 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Atılım gazetesi çalışanı ve aynı zamanda Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu sözcüsü Necati Abay'ı yazdı.

"Ama Atılım bir örgüt organı ve Necati Abay da o örgütün militanı" filan mı diyeceksiniz? şeklinde sözlerine devam eden Engin Demeyin diye ekledi ve şöyle sürdürdü yazısını:

Mesela Zaman gazetesi Gülen hareketinin organı değilse ne? Sadece Zaman değil elbet. Medyamızda kimi Ergenekon çizgisinin (örgütünün demedim, çizgisinin, siyasal yörüngesinin dedim) , kimi bilmem ne cemaatinin, tarikatının, derneğinin, partisinin, holdinginin, sermaye grubunun organı olan gazeteleri, televizyonları tümünü saymamı mı istiyorsunuz?

Buna karşı olsa olsa "Ama Atılım gazetesi gerçekten organ, ötekiler en azından resmen organ değil" denebilir.

Denmesin.

Gülünç olunur...

ÇOK OKUNANLAR