MEDYA KÖŞESİ

'13 Haziran medya için ibretlik bir gündü'

Hani 11 Eylül günü sokaklarda oluk oluk kan akarken askerlerin 'idareye el koyduğu' 12 Eylül'ün bir gün sonrasında terör eylemleri 'şıp' diye kesilmişti ya; dün medyada olan da bu

'13 Haziran medya için ibretlik bir gündü'
GAZETECİLER.COM - Seçimlerden önce yazdığı yazısında "medyanın bu seçim öncesinde olduğu kadar 'partizanlaştığını' hiç mi hiç hatırlamıyorum..." yazan ve  köşesinde "Bu seçimin kaybedenleri arasına şimdiden medyayı yazabilirsiniz" diyen Zaman yazarı Fehmi Koru bugün 13 Haziran gününü medya için ibretlik bir gün olarak ilan etti.

Hani 11 Eylül (1980) günü sokaklarda oluk oluk kan akarken askerlerin 'idareye el koyduğu' 12 Eylül (1980) tarihinin bir gün sonrasında terör eylemleri 'şıp' diye kesilmişti ya; dün medyada olan da bu:

BİZİM MEDYA İÇİN BUNLAR DOĞAL

Bütün kampanya boyunca farklı telden çalagelen manşetlerin ve yorumların yerini yumuşak bir dil almıştı. Ak Parti iktidardan gitsin de yerine ne gelirse gelsin yarışını sürdürüyordu medyamız, kampanya boyunca; "CHP'ye oy verin" tavsiyesinde bulunurken yapılanları hayırla yâd etmekten geri durmayan yabancı meslektaşlar kadar bile insaflı görünmeye çabalamıyordu.
Kampanyanın başlarında yeterince hırçın davranmadığı için anamuhalefet liderine târizde bulunanlar bile çıkmıştı aralarından... Bizim medya için bunlar doğal...

ESKİ HALLERİNE DÖNMELERİ YAKINDIR

Koru yazısında geçmişten verdiği örneklerin ardından şunları kaydetti:

11 Haziran günü 'muhalif' idiler, dün farklı bir renkle ortaya çıktılar; hiç merak etmeyiniz, yeniden eski hallerine bürünmeleri uzun sürmeyecektir.

Evet, dün basınımız açısından 'ibretlik' bir gündü; ama bizde bu tür 'ibretlik günler' hiç de az değildir.


Koru'nun yazısının tamamını okuyabilirsiniz.