MEDYA KÖŞESİ

10 yıl sonra Aydın Doğan kahraman

Yerine kim gelecek? Aydın Doğan'a duyduğu sevgi, iktidar ile düello... Özkök ne dertliymiş böyle...

10 yıl sonra Aydın Doğan kahraman

GAZETECİLER.COM - Medya Mahallesi, Ertuğrul Özkök'ün konuğu oldu...Hürriyet'deki görüşmede Ertuğrul Özkök'ün çok gergin ve çok dolu olduğu gözlendi. Canlı yayında içinde ne varsa döküldü... Nefes almadan konuştu...

Özellikle bir konuda iddialıydı... Türkiye 10 yıl sonra Aydın Doğan'a yaptıkları yüzünden çok utanacak. Neden derseniz, çünkü Özkök'e göre o bir demokrasi kahramanı aslında. Kahraman kelimesini kullanmadı ama sözleri ile onu öyle bir yere oturttu ki acaba Aydın Doğan ile ilgili hangi sırrı bilmiyoruz dedirtti.

AYDIN BEY İÇİN O KADAR ÜZÜLÜYORUM Kİ...

Bu söyleşi yine çok konuşulacak türden... Özellikle de Aydın Doğan ile ilgili söylemleri... 
Özkök, kendileri yüzünden patronlarına haksızlık yapılmasından öyle dertliydi ki... İşte nefessiz konuştuğu o bölümler; 

AYDIN DOĞAN'DAN YEDİĞİM KADAR BABAMDAN FIRÇA YEMEDİM
Ben Aydın Bey'den yediğim aldığım eleştiriyi hatta yediğim fırçayı babamdan yemedim. Ben patronuma kefilim. Kirli hiç bir şeyi olmadığına kefilim.


*"Türkler herşeyi affeder ama başarıyı asla" diye bir yazarın sözü var... Aydın Bey için o kadar üzülüyorum ki... Aydın Beyin bugün vergi cezaları filan nedeniyle çektiği cezalar.... Bütün bunlar bizim yüzümüzden başına geliyor. Aydın Bey çok kudretli bir patron... Bize verdiği direktifler, TC anayasasının girişinde yazan ilkelere uyacaksınız. Türk toplumunun değerlerine dikkat edin diye. Türban haberlerinde onun eleştirilerine maruz kaldık.

10 YIL SONRA AYDIN BEY YÜZÜNDEN ÇOK UTANACAKLAR

"Aydın Bey bir medya patronu olarak üzerine düşen tüm görevleri sonuna kadar getirdi. Sonuna kadar diyorum bakın! Aydın Bey'in son 10 yılda demokrasi konusunda oynadığı öyle roller var ki ilerde onlar ortaya çıkacak. Bunlar çıkınca utanacaklar.

ASKER AYDIN DOĞAN'I SEVMİYOR
AYDIN DOĞAN'A SÖYLEMEYE KORKARIZ

Biz bazen Aydın Bey'e bir şey söylemeye korkarız, çünkü etraftan 3-5 gün sonra duyarız. Çünkü Aydın Bey de çok şeffaf bir insan...
 


"Askerlerin de aydın doğana pek hoş bakmadıkları, hatta hazmetleri ortaya çıkıyor. Hükümet hazzetmiyor, askerler sevmiyorsa demek ki bir medya patronu herkesin ayağına basmış demektir. Bir medya patronuysanız ayaklara ister istemez basarsınız.

"Ben bana yapılan eleştirileri göğüslerim, sonunda bir köşem var. Hürriyet'in bütün yayınlarından ben sorumluyum. Bundan dolayı Aydın Bey'in suçlanmasını ben haksızlık olarak görüyorum.

TARİH AYDIN BEY'İ YAZACAK

*İyi ki Türkiye'nin bir Aydın Doğan'ı var. Ben artık yöneticilik kariyerimin sonlarındayım. Önümüzdeki 1
O KADAR KAFESLENDİM Kİ KAFESE GİRMEM

Geçmişte o kadar çok kafeslendim ki artık kafese girmiyorum. Türkiye'de kafes ile ilgili haber ayın 17'sinde Taraf'dan iki gün önce Hürriyet'de çıktı bu haber. İç sayfada 2 sutün. Neden küçük çıktı? Çünkü elimde bir belge yoktu.
 
0 yılda tarih bunu çok çok çarpıcı bir şekilde yazacak. Bugün

kendine demokrat diyen kişiler çok utanacaklar.

ERGENEKON'U KARARTTILAR MI?

Ertuğrul Özkök'ün dertli olduğu bir diğer konuda buydu. Bu yöndeki eleştirilere ve özellikle de Taraf gazetesinin Kafes planı ile ilgili "neden yazmıyorsunuz" suçlamalarına kızgındı.
10 Mart 2004 tarihli bir Hürriyet gazetesini gösterdi ve şunları söyledi; 

"Bu manşet Ergenekon'un başlama vuruşudur. Hürriyet işte bu haberi yazan kişi Necdet Açan... Peki biz bu haberi yapan kişiyi ne yapmışız cezalandırmışmıyız. Necdet Açan, şimdi yazı işlerinde... "

[photos]

SANA NE KARDEŞİM GİRMİYORUM

"Medyada bir şey başladı. Niye bu habere girmiyorsun. Girmiyorum... Eee girmiyorum, ben bu gazetenin genel yayın yönetmeni. Bu benim okurumla benim aramdaki mesele,

BİZİM DE HATALARIMIZ OLDU

Geriye baktığımızda bizim de ileriye gittiğimiz, yapmamamız gereken şeyleri yaptık.

Bizim hatalarımız yok diye bir şey söyleyemem. Ben hatalarımı anlatma konusunda çok cömertim.
 
okurum hesabını sorar ya da sormaz. Ben soruyor muyum başka gazetelere bu habere niye girmiyorsunuz diye, hayatımda sormadım..."

DİNCİ GAZETELER YERLERDE SÜRÜNÜYOR

Medya iktidar ilişkileri konusunda da Ertuğrul Özkök dertli mi dertliydi. Demokratik ülkelerde siyasetçilerin medyadan memnun olmadığını vurgulayan Özkök, bir sağ partinin liderine söylediği sözleri aktardı.

"Demokratik ülkelerde bu tansiyon normal. Önemli olan birlikte yaşama adabının oluşturulması.

Dinci denilen hükümet yanlısı gazetelerin tezgahtaki satışlarına bir bakın. Yerlerde sürünüyor. Dedim ki size oy verenler sizin gazetelerinizi almıyor. Bizi alanlar da size oy vermiyor. Ama biz beraber yaşayacağız.

İktidarlar basını ortadan kaldırmaya çalıştıkları zaman kendilerini de ortadan kaldırmaya başlıyorlar demektir.
BAŞBAKANIN AİLE FERTLERİ İLE UĞRAŞMADIK

Başbakan diyor ki aile fertlerimle uğraşıyorlar. Ben başbakanın aile fertleri ile hiç bir zaman uğraşmadım. Çiller'in ki ile de uğraşmadım ama Özal'ınki ile uğraştık. Miami'deki evi tam sayfa manşet yaptık.

 
"

BENİM İSTEMEDİĞİM MANŞETLER DE ATILIYOR

Ben hürriyette hep beni açıkça eleştiren insanlarla çalıştım. Herkes fikrini açıkca söyler. Haftanın en az 3 günü benim mutabık olmadığım manşetler çıkar. Öyle bir iklim oluşur ki siz ona karışamazsınız. Sanır mısınız Aydın Doğan bizim her manşetimizle mutabık. Hayır.

GAZETE SATIYORUZ DİYE CEZALANDIRILIYOR

"Biz gazete sattığımız için cezalandırılmamalıyız. Haksızlık varsa gidip mahkemelerde hesap sorar. Bir siyasi parti değiliz. Bizi siyasi parti gibi görmeye kalkarsanız, Deniz Baykal ile yapacağınız kavgayı bizle yaparsanız bu bize de siyasete de haksızlık. "
 
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum