MEDYA KÖŞESİ

10 derste neden hepimiz Ermeniyiz?

Ertuğrul Özkök'ün kaleme aldığı "Hepimiz Ermeni değiliz kardeşim" yazısına karşılık Ahmet Hakan'dan çarpıcı bir yanıt var...

10 derste neden hepimiz Ermeniyiz?
GAZETECİLER.COM
Hürriyet sayfaları ilginç bir Hrant Dink ve 'Hepimiz Ermeniyiz' polemiğine sahne oldu. Ertuğrul Özkök'ün kaleme aldığı "Hepimiz Ermeni değiliz kardeşim" yazısına karşılık Ahmet Hakan'dan da "Neden hepimiz Ermeniyiz?" konulu bir yazı geldi.

Ahmet Hakan, milliyetçi-ırkçı çevrelerden aldığı bazı tepkileri yansıttığı yazısında bu tepkilere hayli çarpıcı yanıtlar verdi. Hakan, tartışma konusu olan sloganın esas mesajını ve amacını özetlediği yazısında "merak etmeyin gerçekten Ermeni olmayacaksınız" diyor...

Çocuksu sorulara öfkeli cevaplar

SORU: Hep Hrant'tan söz ediyorsunuz, neden biraz da ASALA'mn katlettiği diplomatlarımızdan söz etmi- yorsünuz?.
CEVAP: 'Hrant Dink denilince aklınıza ASALA mı geliyor? ASALA ile Hrant Dink arasındaki bağlantı, "El-Kaide" ile "Müslüman" arasındaki bağlantı kadardır. "El-Kaide" ile "Müslüman" arasında bağlanü kurana "islamofaşist" diyoruz. Size ne diyelim?

SORU: "Hepimiz Ermeniyiz" demek yerine neden "Hepimiz insanız" demiyorsunuz?
CEVAP: Peki siz neden "Hepimiz Ermeni'yiz" demiyorsunuz? Neden bu kadar canınızı sıkıyor bu slogan? Bir insan "Ermeni'yim" deyince Ermeni mi olur?
Algılama seviyeniz, "Hepimiz Ermeni'yiz" cümlesindeki mesajı kavramaktan uzaksa sizinle neyi konuşabiliriz? Hadi bir kez daha anlatayım: "Hepimiz Ermeni'yiz" denildiğinde, "biz artık Ermeni olduk" denilmiyor. Söylenmek istenen şudur: "Bir insanı Ermeni kimliği nedeniyle katledemezsiniz. Bunu yaparsanız karşınızda bizi bulursunuz. Hepimiz Ermeni oluruz".

SORU: Ben Türk ve Müslüman'ım.
Neden Ermeni olacakmışım ki?
CEVAP: Ermeni kimliği nedeniyle bir insan öldürüldüğünde "Hepimiz Ermeni'yiz" diyebiliyorsan, senden daha muhteşem bir Türk ve senden daha muhteşem bir Müslüman olamaz. Türklüğünle gurur duymak, Müslümanlığınla şeref kazanmak istiyorsan, önce kafandaki beyaz bereyi çıkaracaksın.
Katilin değil katledilenin yanında olacaksın.
Adalet isteyeceksin. Adalet için haykıracaksın. Tamam mı? Anlaştık mı?

SORU: Hrant'ı andınız, Hocalı katliamında ölen Azerileri de anacak mısınız?
CEVAP: Anarız anmasına da bunun Hrant Dink'le ne ilgisi var? Hrant Dink, Hocalı katliamının sorumlusu mu? Bu nasıl zavallı bir manüktır. Bu nasıl bir cehalettir?
Unutmayın: Hrant Dink bu toprakların çocuğudur. Malatyalıdır. Bu topraklann türküsünü söyler. Bu ülkenin vatandaşıdır. Senin benim Hocalı katliamı karşısındaki durumu neyse, onunki de odur.

SORU: Erivan'da biri çıkıp da "Hepimiz Türk'üz" diye bağırabilir mi?
CEVAP: Bağırabilir mi, bağıramaz mı bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var: Eğer Erivan'da bir Ermeni, "Hepimiz Türk'üz" diye bağıramazsa bu Erivan'ın ayıbı ve utancı olur. İstanbul'da Türkler, "Hepimiz Ermeni'yiz" diye bağırabiliyorlarsa bu da İstanbul'un şerefi ve onurudur.

Yazının tamamı için
ÇOK OKUNANLAR