ABDURRAHMAN DİLİPAK KİMDİR?

Abdurrahman Dilipak; Yeni Akit yazarı ve gazeteci...

Abdurrahman Dilipak, muhafazakar kesimin takip ettiği önemli isimlerden biri. Yeni Akit'teki siyasi ve sosyal yazıları ile dikkatleri üzerine çekiyor.

KISA BİYOGRAFİSİ

Abdurrahman Dilipak, 1949 yılında Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Haruniye köyünde doğdu. Dilipak, 1969 yılında Konya İmam-Hatip lisesinde eğitim gördü. Güzel Sanatlar Akademisine girmek istedi ve bunun için eğitimler aldı. Fakat İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Filolojisi bölümünde okudu. Burada 2 yıl okuduktan sonra İstanbul Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Halkla İlişkiler Yüksek Okuluna kaydoldu ve 1980 yılında buradan mezun oldu.

GAZETECİLİK GEÇMİŞİ

Abdurrahman Dilipak, 1964 yılında kısa süreli de olsa "Düziçinde Kasırga" adlı bir gazete çıkarttı.

1972 yılında ise “Fetih Yayınevi” ve “Hertür Yayın Dağıtım Şirketi” girişimleri oldu. 1973'te Yeni Sanat Dergisi Yayın Kurulu'nda bulundu. Aynı yıllarda MTTB Sinema Kulübü'ne katıldı. Burada Milli Sinema tartışmalarına katıldı.

1977 yılında “Adım Dergisi Genel Yayın Müdürü” olan Dilipak, 1988-1990 yıllar arasında “Dış Politika Dergisi Yayın Yönetmeni”, 1972-1993 yılları arasında da “Milli Gazete” yazarı oldu. 1978-1993 yılları arasında “Bazın Hicret Dergisi Genel Yayın Müdürü, Seriyye Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü” oldu.

1994 yılında “Cıngar Mizah” dergisinde yazarlık yaptı. 1990 yılından itibaren haftalık “Cuma Dergisi”nde, 1993 yılından itibaren “Akit” gazetesinde, 1996-1997 yıllarında haftalık “Selam” gazetesinde, 1996 yılında “Yeni Şafak” gazetesinde, “Aylık Görüş (Almanya), Aylık Pir” dergilerinde yazarlık yaptı.

Dilipak, halen Yeni Akit gazetesinde yazmaktadır. 

Abdurrahman Dilipak,  Mazlum-Der, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, Dış Basın Derneği, Kudüs Derneği ve IHH İnsani Yardım Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında üye ve mütevelli olarak bulunuyor.

KİTAPLARI

Dilipak'ın yayınlanmış "Cumhuriyet'in Şeref Kitabı, Yağmalanan Ülke Türkiye, Bir Başka Açıdan KEMALİZM, İNÖNÜ Dönemi, Menderes Dönemi" gibi eserleri bulunuyor.