Zülfü Livaneli acınacak bir psiko!

Star yazarı Yağmur Atsız Livaneli'yi yerin dibine batırdı. Livaneli için problemli psiko dedi...

GAZETECİLER.COM - Star yazarı Yağmur Atsız, Zülfü Livaneli'ye çaktı.
Livaneli'yi "başkalarının kitaplarını hamutlamakla" itham etti.
Ünlü yazarın "problemli bir psiko" olduğunu söyledi.
İşte Zülfü Livaneli'yi delirtecek yazıdan bölümler:

İMPARATORİÇE İŞVESİ

"Bizim gazetenin sanat sayfasında geçen Cumâ bir Zülfü Lîvâneli mülâkâti yayınlandı. Sekiz sütûn üzerinden vermişler ve iyi de etmişler, zîrâ Bizans İmparatoriçesi Theodora gibi işvekâr bir edâyla bir dîvâna uzanık fotoğrafını da koydukları için başka türlü sığdırmaları imkânsızdı.

Peki ama, kimdir bu Zülfü Lîvâneli?

(...) Frenkler böylelerine “üniversal genie” (evrensel dâhî) diyorlar. Michelangelo filan gibi. Bizde yanılmıyorsam “cihan münevveri” şeklinde bir karşılığı var. Yâni adam dört başı mâmur! Aslı aranırsa göğsümüzün kabarması lâzım. Nitekim kabarıyor da kabarmasına ama maalesef iftihardan değil şaşkınlıkdan.

(...) Meğerse son şâheseri ve daha matbaadan çıkarken tâze pide gibi kapışılan “Serenad” adlı romanı, Dehen Altıner’in 2007’de yayınlanan “Sevgili Üniversite” adlı romanının “düzeltilmiş” hâliymiş.

Mârifeti ortaya çıkınca da eski kitablarından birinin yeni baskısına alelacele bir önsöz yazarak ipe sapa gelmez bir kronolojik karmaşayla işleri daha da yüzüne gözüne bulaştırmış.

ACINACAK HALDE

Ben ona eskiden hep kendi kişisel târihini Stalin devri târihçileri gibi her olayda “düzeltip” yeniden yazdığını söylerdim. İşte Isbâtı!

Lîvâneli, hakkındaki bu iddialara şimdiye kadar iki cevab verdi: Bir, kem-küm ve iki, ham-hum-şaralop!

Fevkalâde problemli bir psiko! Aslında acınacak bir durum. Keşke ciddî bir yardıma ihtiyâcı olduğunu ona bir söyleyen çıksa! Ciddî bir “profesyonel” yardıma!

Yazının tamamı için