Zaman'dan TV ve gazetelere ağır eleştiriler

Ekrem Dumanlı'dan şehit haberlerinin verilmesine dair çok ağır bir yazı geldi. Dumanlı, "bunlar serseri yayınlar" diyor.

GAZETECİLER.COM - Şehit haberlerinin televizyon ve gazetelerde yer alış şekli tartışma konusu. En ağır eleştiri Zaman'ın tepe yöneticisi Ekrem Dumanlı'dan geldi. Dumanlı, "bizdeki kadar serseri yayın yapan medya yok" dedi.

Medyanın her konuda ahkam kestiğini belirten Dumanlı, ""ancak laf dönüp dolaşıp kendine geldiğinde iki çift hakperest laf edemez" diyor.
Ardından da televizyon ve gazetelere şehit haberlerini veriş şekli nedeniyle şu sözlerle yükleniyor;

"Herkesten değişim talebinde bulunan ve herkesi suçlamayı maharet sayan medya, terörün haberleştirilmesi mevzuunda bir arpa boyu yol alabilmiş değil. (...)Terör eylemi sonucunda şehit düşen askerlerimiz, şehit yakınlarının yüreklerimizi dağlayan çığlıkları, toplumda infial oluşturacak fotoğraflar, vatandaşı karşı karşıya getirebilecek üslupla yazılan kışkırtıcı metinler, ruh sağlığımızı yerle bir edecek görüntüler. Sık sık filozof havasında dile getirilen '30 yılda devlet hiç ders almadı' sözü karşısında biri çıksa ve 'Pardon! 30 yılda medya nasıl bir ders aldı bunca yaşananlardan?' dese medyanın söyleyecek tek kelimesi yok.

SIKIYSA SORUMLULARI ARAŞTIRIN

Terör eylemlerinden hareketle siyaset mühendisliği yapmaya yeltenmek kolay, sıkıysa olayın sorumlularını araştır ki gazetecilik yaptığın anlaşılsın. Kimdir görevini ihmal eden, istihbarat bilgilerini değerlendiremeyen, gerekli tedbirleri almayan? Bunu sor önce. Sivilse sivil, askerse asker, istihbaratçıysa istihbaratçı; sorumlu kimse hesap sor ki bir daha yürekler dağlanmasın! Olayların perde arkasına dair iki satır yazmayan gazetelerin ya da hadiselerde ihmal ya da kusuru bulunanlara dair tek kare görüntü yayınlamayanların her terör eyleminin faturasını sadece siyasete kesmeleri ne kadar inandırıcı?

(...) SERSERİ YAYINCILIK

'Yaptığınız yayınlarla terörün propagandasına alet olmayın' denince bazı meslektaşlarımız rahatsız oluyor ve hemen savunmaya geçiyor. Eğriye eğri, doğruya doğru. Türk medyası, terör eylemlerini çağdışı bir medya anlayışıyla halka takdim ediyor. Dünyada bu kadar serseri yayın yapan, sorumluluk anlayışından uzak bir başka medya yok.

Ekrem Dumanlı'nın

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları