Zaman'dan Can Dündar'a 'ODA'cı iması

"Bazıları için utanma vakti geldi artık" dedi ve ODA TV'den çıkan belgelerle Can Dündar'ın bir yazısını hatırlattı.

GAZETECİLER.COM - Zaman'ın tepe yöneticisi Ekrem Dumanlı, Milliyet yazarı Can Dündar'ı hayli kızdıracak...
Dündar'ın ikibuçuk ay önce yazdığı ve yalan çıkan "Türk okullarında CIA ajanları var'  iddiasını bir kez daha yüzüne vurdu.
O yazının "karanlık odalarda" etki ajanları tarafından üretilip Can Dündar'a servis edildiğini iddia etti...
"Bazıları için utanma vakti geldi artık" deyip şu satırları yazdı:

"Dündar gibi tecrübeli bir gazeteci meselenin aslını faslını araştırmadan böyle bir yazı yayınlamamalıydı. İnternetteki yazıya cevap veren Milliyet yazarının önünde iki seçenek vardı: Ya özür dilemeliydi ya da düzeltme yapmalıydı. O, başka bir alternatif buldu kendine. "Yafta" başlıklı yazısıyla Zaman'ın meşhur reklamına gönderme yaparak, "Beni yaftalamayın" manasına gelen bir şeyler söyledi. Peki, o suçlama: CIA ajanlığı? Oradaki korkunç bilgi hatasına dair makul bir açıklama gelmedi...

SONER'İN "GAZETECİ" ARKADAŞLARI

Bu acı hatıra nereden mi geldi aklıma? OdaTV'den çıkan belgeler nasıl bir kara propagandayla karşı karşıya olduğumuzu gözler önüne seriyor. Soner'in 'gazeteci' arkadaşlarına şöyle talimat vermesi tuhaf değil mi: "PKK'ya sıkıntı çıkaracak haber yayınlanmasın. Cemaat, PKK ile anlaştı, yakınlaşıyor konusu işlensin, şehit cenazelerini kullanalım, cemaati yurtdışı istihbarat örgütleri ile bağlantılı gösterelim, özellikle İsrail ve Amerika."

UTANMA VAKTİ GELDİ ARTIK!

Aslı faslı olmayan haberlerin nerelerde, nasıl üretildiği şimdi daha iyi anlaşılıyor. Ağzına bant vurup Taksim Meydanı'nda basın özgürlüğü nutku çeken kimi meslektaşlarımız o bandı söküp atsın ve CIA haberlerinin nasıl üretildiğini kamuoyuna izah etsin. Karanlık odaların etki ajanları, bir strateji güderek katran rengi bir propagandaya başvurmuş. Ya o propagandaya (bilerek ya da bilmeyerek) alet olanlar? Bazıları için utanma vakti geldi artık..."

Yazının tamamı için