Zaman'a veda yazısındaki tuhaflık

İlk Gazeteciler.com'un duyurduğu sürpriz ayrılık gerçekleşti. Fehmi Koru Zaman'a böyle veda etti.

GAZETECİLER.COM - İlk gazeteciler.com'un duyurduğu Fehmi Koru'nun Zaman'dan ayrılığı gerçekleşti. STAR Gazetesine geçmek için Zaman'dan istifa eden Koru bugün okurlarının karşısına veda mesajıyla çıktı.
Elbette vedasında ayrılığın gerekçelerini yazmıyor.
Alışkın olduğumuz, rutin veda yazılarından biri...
Sadece bir nokta farklı...

TUHAFLIK

Adaptır, nezakettir ya da alışkanlıktır...
Adına ne derseniz artık!
Veda yazılarında yöneticilere ismen teşekkür olur genelde. Bir köşe yazarıysa veda eden, en azından Genel Yayın Yönetmeni'ni ismen anıp teşekkür eder.
Haaa derseniz! Şart mıdır!
Elbette değil...
Ama doğrusu ya Fehmi Koru'nun bu veda yazısında insanın gözü Ekrem Dumanlı'nın ismini arıyor. Ne de olsa işsiz kalan Koru'ya yazmayı en çok istediği dönemde Zaman'ın kapılarını açan oydu... O yüzden Fehmi Koru'nun Zaman'a veda yazısında Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın adını hiç anmamasını tuhaf bulduk. 

ZAMAN GÜVENİLİR LİMANIMDI

Zaman Gazetesi'ndeki mazisini hatırlatarak başladığı veda yazısında özetle şunları yazıyor:

"Ayrı kaldığım uzun yıllarda bile, Zaman'a, ihtiyaç duyulduğunda sığınılacak güvenilir bir liman olarak baktım hep. Yazılarımla katkıda bulunduğum son altı ay bu teşhisimde yanılmadığımı bana fazlasıyla gösterdi. Önceki gazetemden hiç hesaplamadığım bir anda apansız ayrılmak durumunda kaldığımda, "Gel" davetini ilk Zaman'dan aldım.

ŞÜKRAN BORÇLUYUM

İçinde yaşayanlar, yıldızların parladığı veya söndüğü tarihî anlara tanıklık ettiklerini fark edemeyebilirler. Türkiye'nin son altı ayı, yaşananlar kadar yaşatılmayanlar bakımından da, tarihimizin en kritik dönemlerinden biriydi.
(...) O dönemde ben de elimden geleni yapmalıydım; uzakta duramaz, düşüncelerimi sadece kendime saklayamazdım. Zaman yönetimi bu imkânı sağladı işte ve görüşlerimi ülkenin en duyarlı, en bilinçli, en sağduyulu okurlarıyla doğrudan paylaşmanın keyfini bana yaşattı. Söylenenin büyüyerek çok geniş kitlelere mal edilebildiği nadir platformlardan biri Zaman ve o önemli platformda bana da sesini duyurma fırsatı tanıyanlara şükran borçluyum.

BEN AYRILIYORUM DİYE ZAAFA UĞRAMAYACAK

Evet, doğru anladınız, altı ay önce yazarları arasına katıldığım Zaman'dan ayrılmanın vakti geldi benim için... Yazarları arasına katılmadan önce de olağanüstü değerli bir kadrosu vardı Zaman'ın. Ben ayrılıyorum diye en ufak bir zaafa uğramayacak bir kadro... Her geçen gün sayıları artan okurlarıyla buluşmaya can atan, okurların da yazdıklarını okumak için büyük heyecan duyduğu yazarlar...

AYNI HAVAYI SOLUDUĞUMU HİSSETTİRECEK
KADAR YAKINDAYIM

Türkiye'nin çok kritik bir döneminde sığınağım ve sesimi duyurma platformum olan Zaman'dan ayrıldığım için elbette üzgünüm. Ayrılığım, 'Zaman' denildiğinde hemen akla gelen değerli insanlarla, yazar ve yönetim kadrosuyla, okur kitlesiyle yolumun ayrılması anlamına gelmiyor. Gözüm ve kulağım her daim onlarla birlikte olacak; aynı havayı soluduğumu hissettirecek bir uzaklıkta olacağımı sizlerin de bilmenizi istiyorum.

Kişisel tarihimin en önemli ve verimli dönemini geçirdiğim 'Zaman' gazetesi iyi ellerde büyümeye devam edecek, sizlerle birlikte; ben de hemen yanı başınızdayım.

Yazının tamamı için

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor