Zaman yazarından Erdoğan'a yüzde 50 tepkisi

“Yüzde 50’yi zor zaptediyorum” cümlesinin medlûlüne inanamıyorum Sayın Başbakan’ım. Mademki hatırlattınız, bilseniz iyi olur: Kendi adıma olup biteni acıyla seyreden biri olarak sokağa asla çıkmayacağım"

GAZETECİLER.COM - "Sayın Başbakan seyahatinizden önce yaptığınız açıklamalarda şu menhûs Kışla’dan asla vazgeçmeyeceğinizi, göstericilerin ard niyetli, sadece sizin haklı olduğunuzu tekraren belirttiniz ve bu tutum protestocuları bir kere daha galeyana getirdi.
Kararınızın isabetine inansam şahsi desteğimi esirgemezdim ama tam aksini düşünüyorum ve galiba bu konuda yalnız değilim."

A. Turan Alkan'ın bugünkü Zaman'da "Başbakan'a mektup" başlığı altında yayımlanan makalesi işte böyle başlıyor.

Alkan ardından şunları yazdı:

SİZİ SEVENLER BİLE SAVUNMAKTA ZORLANIYOR

"Bugün kışla inadınızı ve “Vız gelir, bildiğimizi yapacağız” tavrınızı anlamıyoruz ve bu yüzden
-lütfen itimad ediniz- sizi çok sevenler bile gıyâbınızda sizi savunmakta zorlanıyor.

Protestocular haklılık ve şirinliklerini cumartesi gecesinden sonra kaybettiler; görünüşe göre umurlarında da değil. (...)

MADEM Kİ HATIRLATTINIZ BİLSENİZ İYİ OLUR...

“Yüzde 50’yi zor zaptediyorum” cümlesinin medlûlüne inanamıyorum Sayın Başbakan’ım. Mademki hatırlattınız, bilseniz iyi olur: Kendi adıma olup biteni acıyla seyreden biri olarak sokağa asla çıkmayacağım, çünkü bunun meşrûluk ve isabetine inanmıyorum.

KIZACAKSINIZ AMA SÖYLEYEYİM...

İşte öğle saatlerinde vekiliniz Sayın Arınç konuşuyor; sağduyulu, sâkin, iyi niyetli, karşı tarafı da dinlemeye ve ciddiye almaya hazır bir duruşla, hangi tarafta olursa olsun insanların duymak istediği şeyler söylüyor. Hükûmet adına bu tavır değişikliği çok önemli, çünkü yeşile saygı ve şehirlilik bilinci gösterenlerle, yıkıcı vandallar arasındaki sınır hatlarını bu açıklama belirleyecek. Kızacaksınız ama söyleyelim; lütfen yurda dönüşünüzde bu yaklaşımı siz de destekleyiniz.

BİR ŞEY TALEP ETMEYENLERİN DE TENKİDLERİNİ CİDDİYE ALIN

Bugüne kadar sizden bir şey isteyenleri çok dinlediniz; siyaset dünyasıdır, bir yere kadar anlaşılabilir fakat sizden bir şey talep etmeyenlerin tenkidlerini ciddiye almanızı saygılarımla temenni ederim efendim.


Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın