Zaman yazarından Erdoğan için Enver Paşa iması!

Zaman yazarı Ali Bulaç, AKP'nin uluslararası komplo iddiasını yorumladığı yazısında çarpıcı bir analize imza attı. Batı AKP'den neden vazgeçti? AKP nerde hata yaptı?

GAZETECİLER.COM
Zaman gazetesinin ağır toplarından Ali Bulaç AKP hükümetinin bölgesel ve uluslararası konumunu değerlendirdiği yazısında günün en dikkat çeken köşe vuruşuna imza attı.

AKP'NİN BİLETİ YENİ OSMANLICILIK HAYALLERİ NEDENİYLE KESİLDİ!

AKP'nin "dış mihrak komplosu" olarak tanımladığı olgunun gerçekte ne olduğunu sorgulayan Ali Bulaç ABD ve Avrupa'nın Türkiye'ye "batı Asya'nın Japonyası" olarak rol biçtiğini ancak hükümetin "yeni Osmanlıcılık" hayallerine kapılmasıyla AKP'nin biletinin kesildiğini savundu. Bulaç, Türkiye'nin kendisine biçilen rolü aşan hayallere kapılmasını İttihat ve Terakki'nin siyasi kadeiyle benzeştirirken çarpıcı ifadeler kullandı:

Batılılara göre Türkiye, anlaşmanın dışına çıkmıştı; verdikleri desteği kendilerine karşı kullanmak istiyordu. Dışişleri Bakanı “1911 öncesi sınırlara döneceğiz, kaybettiğimiz bütün toprakları geri alacağız, düzen kurucu ülke biziz, biz olmadan bölgede yaprak kımıldayamaz.” diyordu. Türkiye sadece Batı’ya değil, Rusya’ya da meydan okuyor, bir görüş ihtilafı dolayısıyla “Rusya’yı tecrid etmek”ten söz ediyordu.

ERDOĞAN İÇİN ENVER PAŞA İMASI

Bulaç "Bu “aklı” kimin hükümete telkin ettiği önemli, ama bu reel gücü olmadan tabanca ile tanka meydan okumak gibi bir şeydi, “İttihatçı Enver”in macerasının tekrarıydı. Bu politikadan sadece bize sponsor olan küresel güçler değil, bölge ülkeleri de tedirgin oldu." diyerek Erdoğan için Enver Paşa imasında bulundu.

AKP SURİYE POLİTİKASIYLA BATI'NIN TUZAĞINA DÜŞTÜ!

Bulaç, batı dünyasının AKP hükümetinin İttihatçı eğilimleri karşısında yeni bir karar aldığını ve aldığı bu kararı uygulamak için fırsat kolladığını iddia ettiği yazısında sözü Suriye'ye getirdi. AKP'nin Suriye'deki hatalarıyla Batı'ya beklediği fırsatı verdiğini savunan Bulaç "Başlangıçta Batılılar Türkiye’yi militarist Suriye politikasına teşvik ettiler, askerî müdahale fikrini bile dile getirdiler. Sonra desteklerini çekip Türkiye’yi yalnız bıraktılar. Bu bir tuzaktı, Türkiye bu tuzağa düştü" dedi.

AKP SANDIKTA GİTMELİ AMA PARELEL DEVLET SÖYLEMİ BİTMELİ

Bulaç yazısının sonunu ise AKP cemaat savaşına ayırdı. Tarafların uzlaşması için hükümetin cemaate dokunmaması gerektiğini kaydeden Bulaç "Dış politikada akıl almaz hatalara rağmen böyle bir operasyonda hepimiz Türkiye’nin yanında olmak zorundayız, hükümet gidecekse sadece “sandık”ta gitmeli. Ama bu –varsa eğer- yolsuzlukların üstünü örtmenin, “paralel yapılanma” suçlamasıyla bir cemaati şeytanlaştırıp binlerce mü’minin hayatını zehir etmenin gerekçesi olamaz. Bu çılgınlık olur. Şimdi ne yapmalı? Pazartesi bu sorunun cevabını arayalım." dedi.

ALİ BULAÇ TÜM YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti