Zaman yazarından AKP'ye Sarıgül mesajı!

Zaman'ın önemli kalemlerinden Bülent Korucu İstanbul seçimlerinde cemaatin Mustafa Sarıgül'e destek vereceği yönündeki iddialara ilginç bir yorum getirdi.

GAZETECİLER.COM
AKP ile Cemaat arasındaki savaşta gündeme gelen iddialardan biri de yaklaşan yerel seçimlerde cemaatin CHP'ye yaklaşacağı yönünde olmuştu. Özellikle İstanbul seçimlerinde cemaatin Mustafa Sarıgül'e destek vereceği yönündeki iddiaların AKP medyasında zirve yaptığı şu günlerde Zaman gazetesinde çok ilginç bir analiz yer aldı. Gazetenin ağır toplarından Bülent Korucu, cemaat-Sarıgül ittifakı iddialarını yorumladığı yazısında çarpıcı mesajlar verdi.

CEMAAT-SARIGÜL İDDİALARI AKP'YE KAYBETTİRECEK!

Korucu, AKP medyasının dolaşışma soktuğu bu iddianın en çok AKP'ye zarar verdiğini söylerken "Camiayı dövmeye çalışırken Başkan Topbaş’a zarar veriyorlar." dedi. Korucu, cemaat-Sarıgül iddialarının merkez sağdaki seçmeni AKP'den uzaklaştıran bir dinamiğe dönüştüğünü iddia ederken "merkezdeki seçmenin bir bölümü ‘Hizmet Camiası veriyorsa ben de verebilirim’ diye düşünebilir." dedi.

İşte Korucu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

Rahmetli Erbakan’ın oy ve cehennem ilişkisini yeniyetme kralcılar tersinden kuruyor. “AK Parti’ye oy vermeyen cehenneme gider; hem de sadece ötede değil bu dünyada da ateşi tadar!” havasındalar. Seçmenin en sevmediği tavır ‘bana mecbursun’ yaklaşımıdır. 83 seçimlerinde Kenan Evren, 89 yerel seçimlerinde Turgut Özal aynı hatayı yaptı, faturası ağır oldu. Beni de içine kattıkları bir yalan furyası var: büyük işadamları ve çeşitli kesimlerden gazeteciler bir araya gelip Mustafa Sarıgül’e destek planları yapmışız. Yalanlamayla başa çıkamayacağımı anlayınca Twitter hesabımdan kahriye okumaya mecbur kaldım. Yine yanlış yapıyorlar. Sarıgül’ü böyle konuşmak maksatlarının aksiyle sonuçlanır. ‘Kadir Topbaş ve AK Parti, İstanbul’da yenilemez’ diye düşünenlerin aklının çelinmesine yol açar. Muhalefet seçmeninin sandığa gitme motivasyonu artar. Ayrıca merkezdeki seçmenin bir bölümü ‘Hizmet Camiası veriyorsa ben de verebilirim’ diye düşünebilir. Camiayı dövmeye çalışırken Başkan Topbaş’a zarar veriyorlar.

BÜLENT KORUCU TÜM YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Salih Tuna: Ne yapmalı