Zaman yazarı nükleer bomba iddiasında ısrarlı!

Zaman yazarı Şahin Alpay, dile getirdiği 'nükleer bomba yapacaklar' iddiasına tepki gösteren Enerji Bakanı Yıldız'a cevap verdi.

Zaman yazarı Şahin Alpay, nükleer anlaşmanın peşini bırakmaya niyeti yok. Esaslı cevap için Japon parlamentosunun kararını bekleyen yazar, daha sonra esaslı bir açıklama yapacağını yazdı.

Türkiye ile Japonya arasında imzalanan nükleer anlaşma için Japon parlamentosuna onaylamayın çağrısında bulunan Zaman yazarı Alpay, gelen tepkilere yanıt verdi.

TÜRKİYE'Yİ DÜNYAYA ŞİKAYET ETMİŞTİ

Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay'ın Japonya'nın dünya nezdinde zor durumda kalacağı ve Türkiye'nin de İran konumuna düşeceğini savunduğu yazısı olay oldu. Türkiye'nin başının belaya gireceği uyarısında bulunan yazar, herkesi bu anlaşmaya karşı demokratik mücedele yapmaya çağırdı.

Alpay'ın ididalarına kızan Enerji Bakanı Taner Yıldız, önceki gün "Ben soruyorum 'Bu arkadaşımız Türkiye vatandaşı mı?" diye tepki gösterdi. Hedefteki yazar suçlamalara bugün köşesinden böyle cevap verdi: 

DEMEK Kİ FARKLI DÜŞÜNME HAKKI YOK

"Enerji Bakanı Taner Yıldız, benim için “Bu arkadaşımız Türk vatandaşı mı?” diye sormuş. Demek artık bu hükümetin nezdinde yurttaşlara hükümetten farklı düşünme hakkı da yok. Nükleer konuya, anlaşma Japonya meclisinde görüşüldükten sonra döneceğim."

BAKAN YILDIZ İDDİAYA NE CEVAP VERMİŞTİ?

Alpay'ın "nükleer bomba yapacaklar" iddiasına Yıldız şu cevabı vermişti:

Neymiş, Türkiye, İran gibi nükleer yakıtın zenginleştirilmesi ile alakalı madde koymuş. Biz bu anlaşmayı ABD, Kanada, Rusya, Fransa ile yapmışız. Hepsinde benzer madde var. Madde iki ülke kendi arasında anlaşırlarsa bu konuda çalışma yapabilirler ifadesini içeriyor.

"Türkiye herhangi bir ülkeyle nükleer müzakere yapacaksa önce barışçıl anlaşmaya dönük bu maddeleri koyar. Ama birden bire Türkiye'nin uranyum zenginleştirmesiyle ilgili bir nokta oluştu" diyen Yıldız, şöyle devam etmişti: "Bunun konjonktürle ilgisi var. Ama bir yazarımız 'dikkatli olun ey dünya böyle bir risk var' diyor. Ben soruyorum 'Bu arkadaşımız Türkiye vatandaşı mı?"

Şahin Alpay tüm yazıları

İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti