Zaman yazarı iktidar medyasına çaktı

Muhafazakar medyada Başbuğ'un tutuklanması ile yol ayrılığı mı yaşanıyor? Zaman'dan şaşırtan bir yazı...

GAZETECİLER.COM - Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanması muhafazakar medyayı ikiye böldü. Zaman grubu Başbuğ'un tutuklanmasına tam destek verirken, iktidara yakın medya tam aksi yerde duruyor.

Muhafazakar medyadaki yol ayrılığının 3 net göstergesi var;

BİR ; Başbakan'ın damadının yönettiği Sabah'ın bulvar gazetesi Takvim, iki gündür Başbuğ'u kahramanlaştıran bir yayın politikası izliyor. Genel Yayın Yönetmeni tarafından kaleme alınan dünkü "Başbuğ'a Ergenekon suikast yaptı" iddiası bugün Yeni Şafak'taki köşelere de sirayet etmiş görünüyor.

HÜRRİYET'TE MANŞET ZAMAN'DA KÜÇÜK

İKİ ; Başbakan Erdoğan, Başbuğ ile ilgili ilk kez konuştu ve özetle "Başbuğ tutuksuz yargılanmalı" dedi. Erdoğan'ın bu açıklaması, Star, Yeni Şafak ve Sabah'ın yanı sıra ilginçtir Hürriyet'e de manşet oldu. Zaman ise Erdoğan'ın bu açıklamasına ilk sayfasında çok küçük bir yer ayırdı.

DAĞI İKTİDAR GAZETELERİNE ÇAKTI

ÜÇ ; Zaman ile iktidar medyası arasındaki saf ayrılığının bir diğer göstergesi de İhsan Dağı'nın bugün kaleme aldığı yazı... Dağı, iktidara yakın medyanın Başbuğ konusundaki tavrını "fasa-fiso" başlığı altında şöyle eleştiriyor;

"Başbuğ'un tutuklanmasının ardından iktidara yakın bazı çevrelerde 'ilginç' bir kafa karışıklığı var. Yoksa hafıza kaybı mı demeliydim?
(...)
Her şeye rağmen Başbuğ'u isteyen savunur. Ama bunu yaparken 'darbeleri meşrulaştrıcı', darbeyi 'görev' addedici cambazlıklara kalkışmasınlar. İşin ilginci, muhtemel darbenin hedefinde olan bazı saftirikler de inanıyor bunlara. Yahu, daha geçen yıl, bırakın henüz dumanı tüten darbe girişimlerini, üzerinden 30 yıl geçen 12 Eylül darbesi yargılanacak diye nutuk atıyordunuz. Ne oldu?

Yargılanma süreci adil değilse, tutukluluk süreleri uzunsa, usul kuralları yanlışsa hükümet bunlara çare bulabilir. Meclis çoğunluğu mevcut. Ancak, 'göz yummak', hiçbir şey olmamış gibi davranmak tuhaf. (...)

ÖZKÖK'ÜN GAZINA MI GELDİLER?

Sicilini herkesin bildiği bir 'kaos muhibbi'nin; 'siz TSK'nın yaptıklarının arkasında durun, biz de sizin' sözünü ciddiye almış olabilirler mi? Aldıkları gazla neredeyse Ergenekon, Balyoz, Andıç vs. davalarına 'faso fiso' diyecekler.