Zaman ve Yeni Şafak'a 'pervasız' eleştirisi!

Taraf yazarı Yeni Şafak ve Zaman'ına Türkan Saylan haberleirne öfke saçtı. "Bu kadar pervasızlık olur mu?" dedi...

Taraf yazarı Mithat Sancar bugün parmaklarını Ergenekon operasyonun 12'nci dalgaıyla gözaltına alınıp serbest bırakalın Türkan Saylan ve onun hakkında çıkan haberlerle ilgili çalıştırdı!

Yeni Şafak ve Zaman'ı ağır bir dille eleştiren Sancar, "nasıl bu kadar pervasız davranabiliyorlar?" diye soruyor...

(...) Diğer tarafta, ÇYDD'yi ve Saylan'ı, Ergenekon operasyonuyla ilgisi olmayan konuları gündeme getirip güya “karalamaya” çalışan bir kampanyanın işaretleri var. Mesela Zaman gazetesi, Saylan'ın “Hıristiyan misyonerliği” yaptığını iddia eden MİT ve Özel Kuvvetler Komutanlığı raporlarını haber diye yayınlıyor. Bu da yetmiyor, ÇYDD'nin PKK'lı öğrencilere de burs verdiği belirtiliyor. Aynı iddialar, Yeni Şafak gazetesinde de yer buluyor. Bu gazete, burs verilen öğrencilere, MLKP üyelerini de ekliyor.

Neredesinden bakarsanız bakın, çirkinlik akıyor bu tutumdan. Tamam, bu zihniyet, misyonerliği bir “suç” olarak sunmaktan vazgeçmeyecek; ama bunun Ergenekon'la bağlantısı ne? Ayrıca burs alan öğrenciler arasında PKK'lılar ve MLKP'liler varsa, yani bunlar yasadışı örgütlere üyeyseler, neden yargılanmıyorlar? Ortada bir mahkeme kararı olmadan, bu öğrencileri nasıl örgüt üyeliğiyle itham edersiniz? Ve en önemlisi, bütün bunların Ergenekon soruşturmasıyla ne alakası var?

Fethullah Gülen cemaatine bağlı kurumlar için benzer iddialar, başka örgüt adları kullanılarak gündeme getirildiğinde, buna isyan eden bu gazeteler ve onlarla aynı zihniyeti paylaşanlar, nasıl oluyor da, başkaları söz konusu olduğunda böyle pervasız davranabiliyorlar?