Yusuf Kaplan saldırı olayını çözdü

Saldırıyla ilgili detaylar hala netleşmemiş, failler yakalanmamışken saldırının ‘şifrelerini çözen’ Kaplan'a göre saldırı derin devletin müslüman avı için yaptığı bir kumpas

Avrupalı ülkeler arasındaki öğrenci değişim programı Erasmus’a ‘Orgasmus’ demesiyle hatırlarda kalan Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Yusuf Kaplan, Charlie Hebdo saldırısını, ‘postmodern Haçlı Seferleri’ olarak tanımladığı İslamofobiyi tırmandırmak için Fransız derin devletinin yaptığını öne sürdü.

"KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN"

Saldırının ardından zaten bir yükselişte olan ırkçılık, İslamofobi ve ‘İslâm düşmanlığı’nın daha da tavan yapacağını belirten Kaplan, “Müslüman avı başlayacak! İnce ve iyi planlanmış bir tezgâh bu! Kimse kimseyi kandırmasın! Fransız derin devletinin İslamofobi’yi tırmandırmak için tezgâhladığı bir saldırı!” yorumunu yaptı.

Saldırıyla ilgili detaylar hala netleşmemiş, failler yakalanmamışken saldırının ‘şifrelerini çözen’ Kaplan, ‘zokayı yutmayacaklarını‘ belirtip, Charlie Hebdo katliamını ‘Avrupa’nın 11 Eylül tezgahı’ olarak tanımladı.

Kaplan, bu görüşlerini şöyle açıklıyor: “Avrupa’da hızla kışkırtılan İslamofobi’ye gün doğdu! Avrupa’da dalga dalga yayılan İslâm düşmanlığını meşrulaştırmanın yegâne yolu! Dünyayı aptal yerine koyan bir tezgâhla karşı karşıyayız yine!”

"BÜTÜN DERİN DEVLETLER DEVREDE"

Yazısında saldırıyı Avrupa derin devleti mi yoksa Fransız derin devletinin mi yaptığına tam karar veremeyen Kaplan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın saldırıya ilişkin ‘barbarca’ dediğini hatırlatıp, “Yapılan açıklamalar hep bu minvalde. Avrupa Derin Devleti’nin büyük bir tezgâhı bu!” diye yazdı.

"PERİŞAN EDECEKSİNİZ, İĞRENÇSİNİZ"

Avrupa’nın dahi saldırıda bu ihtimali sorguladığını savunan Kaplan, saldırının Fransa’nın Müslüman nüfusu için ‘büyük bir felaket’ getireceğini aktarıp kıyamet senaryosu çizdi.

“İslâm’a büyük bir saldırı yapacaklar. Müslümanları perişan edecekler” diye kehanetler paylaşan Kaplan, Paris’te saldırıyla birlikte ‘Avrupa’nın değil İslam’ın vurulduğunu’ belirtti.

Kaplan, “Terörize et!  İslamofobi’yi yay, İslâm düşmanlığını kışkırt! Sonra da “terörist var! Terörist bunlar!” diye yaygarayı bas! İğrençsiniz vesselâm, çok iğrenç!” diye saldırıyı gerekçelendirirken, yazısını da şöyle bitirdi:

TELAVİV'DE NE ŞAMPANYALAR PATLATILDI

“Her türlü şiddeti kınayacağız, lanetleyeceğiz ama sizin tezgâhınızı da deşifre edeceğiz. Ve bu kez zokayı aslâ yutmayacağız! Paris’te Avrupa vurulmadı, İslâm vuruldu. Hedef buydu! Batı başkentlerinde, Paris’te, Londra’da, New York’ta ve tabiî Telaviv’de, kapalı kapılar ardında, ne şampanyalar patlatıldı, ne kadehler tokuşturuldu!”