Yücel Kayaoğlu

Türkiye

Memurlar kamera ile takip edilecek. Kör nokta kalmayacak. Gümrüklerdeki rüşvet iddiaları bitecek. Yurda giren çıkan tüm mallar x-ray'den geçecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, gümrük kapılarındaki rüşvet iddialarına son verecek yeni bir projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Canikli, hiçbir kör noktaya yer vermeden tüm alanlara kamera takılacağını, tuvaletler hariç her yerin kameralarla izleneceğini söyledi.

Gümrük kapılarında alınacak yeni tedbirleri açıklayan Canikli ilk etapta gümrük kapılarının yenileneceğini, araçlar gümrüklere geldiğinde 6 ayrı yerde yapılan kontrollerin teke indirilerek yığılmaların önleneceğini kaydetti. Canikli şöyle konuştu: "Araçlara son aşamada kontrolden geçtiğine dair bir bandrol takılacak. Son kontrol noktasına geldiğinde eğer o araçta bandrol varsa devam edecek. Ayrıca kapılardaki freeshop bölümlerini ayırıyoruz. Gelen ve çıkanların kullandığı free-shoplar ayrı yerlerde olacak. İki grup birbirine karışmayacak. Tüm gümrük kapıları buna göre yenilenecek. Öncelik Kapıkule ve Sarp'a verilecek. Bu iki sınır kapısı ile ilgili projeler hazır. Fiziki mekanları da Türkiye'ye yakışır şekilde yenilenecek."

Bu dikkat çeken haber Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu imzasını taşıyor. Kayaoğlu bu özel haberiyle günün muhabiri oldu.