Yılmaz Özdil'e ayda 1 lira vermez misiniz?

'Düzenli olarak her gün yazı yazacağım. Eskisi gibi haftada altı yazı. Ayda sadece 1 TL ödeyeceksiniz? Var mısınız yok musunuz?'

GAZETECİLER.COM -  Diyelim ki Yılmaz Özdil bugün Hürriyet'ten ayrıldı. Hangi sebeple olursa olsun. Eksikliğini hissetmez misiniz?

Peki Yılmaz Özdil şöyle bir öneriyle gelse: 'Düzenli olarak her gün yazı yazacağım, her gün bir sitede yayınlanacak. Ama abone olmanız koşuluyla. Eskisi gibi haftada altı yazı. Ayda sadece 1 TL ödeyeceksiniz? Var mısınız yok musunuz?' dese...

Tiryakisi olduğunuz bir yazarı yaşatmak için katkıda bulunmaya değmez mi?

Bu ilginç tespit, bir süredir internet içeriğinin paralı olması gerektiğini ileri süren yazılarıyla dikkat çeken Oray Eğin'e ait.

BEN TEREDDÜT ETMEDEN ÖDERİM

Eğin, "Ben tereddüt etmeden öderim; ne olacak ki alt tarafı 1 TL... Hürriyet'i tıklayacağıma, yeni siteyi tıklarım. Son kullanıcı açısından değişen bir şey yok: Sonuçta ben içeriğin müşterisiyim" diyor köşesinden ve şöyle devam ediyor:

HAYDİ PAKETİ GENİŞLETELİM

Hadi paketi genişletelim. Yılmaz Özdil'in yanına Hıncal Uluç'u, Emin Çölaşan'ı, Bekir Coşkun'u, Ahmet Hakan'ı, Ertuğrul Özkök'ü koyalım: Türkiye'nin en çok tıklanan, okunan yazarlarını. Sonuçta hepimizin bir 'tık sicili' var artık.

Böyle bir pakete ayda 5 TL ödeyecek insan bulunmaz mı?

YENİ MEDYA DÜZENİ PATRONLAR İÇİN POTANSİYEL TEHLİKE

Aslında mevcut medya patronları için de, iktidar için de potansiyel bir tehlike içeriğin bir numaralı güç oluşu. İçerik kendi kendini finanse ederse hiç kuşkusuz yeni medya düzeni, tasfiye tartışmaları, bağımsız yayıncılık, patron-iktidar ilişkileri de buna göre şekillenecek.

Ne dersiniz, tutar mı tutmaz mı?

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor