Yılmaz Özdil'den kafa karıştırnan Süleyman Şah yazısı

Özdil, Sözcü okurunu farkettirmeden aşağılayan yazısında "Kafanız mı karıştı? Hadi burda bekliyorum, gidin en baştan okuyun gelin." demeyi ihmal etmedi.

GAZETECİLER.COM -

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, köşesinde okurlarının kafasını karıştıracak bir Süleyman Şah Türbesi yazısı yazdı.

Bir yandan Süleyman Şah Türbesinde yatan kişinin kimliğinin bilinmezlerini, diğer yandan türbe yerinin ikide bir taşınmasını, taşınma işleminden sorumlu komutanın Ergenekon davası ile ilişkisini, Ergenekon davasının açılmasını sağlayan ifadelerin sahibi Tuncay Güney'in geçimişindeki karanlık noktaları arkası arkasına sıralayan Özdil, bu karmaşık ilişkiler ağının okurununu kafasını karıştırdığını farkedip, "Kafanız mı karıştı? Hadi burda bekliyorum, gidin en baştan okuyun gelin." diyerek Sözcü okurunu aşağılamakla kalmadı, sonrasında yazdığı herşeyin bir de özetini verip CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çaktı.

İşte Özdil'in yazısından bir bölüm:

Geldiniz mi?
Devam edelim o halde…

*

Türbede kimin yattığı belli değil, türbenin yeri orası değil, türbenin çakma yerini saptayan kişinin Ergenekon soyadı aslında Ergenekon değil, Ergenekon örgütünü Ergenekon soyadına bağlayan haham, haham değil, Ergenekon örgütü desen, bütün deliller sahte çıktı, örgüt mörgüt değil… Necabettin Ergenekon’un oğlu cinler alemiyle alakalı kitaplar yazarken, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın oğlu Murat Yıldırım, babasını anlatan kitap yazdı, o kitapta babasının hiç yayınlanmamış bir fotoğrafına yer verdi, Suriye’de çekilmişti, elleri cebinde poz veren Yeşil, son fotoğrafında, Süleyman Şah Türbesi’nin önündeydi.

*

Demem o ki…
Ortadoğu denilen o coğrafyada, a’dan z’ye her şey belirsizdir, doğru bildiklerin yanlıştır, asla göründüğü gibi değildir, yanılsamalar çölüdür. Tek gerçek vardır, oradan mutlaka uzak durulması, adım bile atılmaması gerektiğidir.

*

Hal böyleyken…
Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki, tezkere çıkaralım, kurtaralım filan.

*

Ben size ne diyeyim birader.
Acil tezkere çıkaralım ama, Suriye’ye girmek için değil, chp’yi bu yeni chp tayfasından kurtarmak için çıkaralım!