Yılmaz Özdil'den ibretlik rating örnekleri!

Yılmaz Özdil yine tartışma konusu olacak bir yazıyla gündemde. Özdil tanık olduğu ibretlik reytingte şike olaylarını paylaştı...

GAZETECİLER.COM
Gündemi sarsan reytingte şike operasyonu Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'in de gündeminde. Özdil, medyadaki kişisel deneyiminden ibretlik örnekler verdiği yazısında 'memleket neyse reyting de odur' dedi.

Özdil ATV ve ismini vermediği bir kurumdad görev yaptığı süreçte tanık olduğu saysız şikeli reyting olayını paylaştığı yazısında tartışma konusu olacak iddialarda bulunuyor.

İşte Özdil'in 'Düdük' başlıklı yazısındaki ibretlik reytingte şike olayları:

O PATRON ARTIK YOK DÜDÜK HALA PİYASADA

Adı lazım değil, bi gün bi gazetedeyim, öğrendik ki, bizim patrona ait televizyonda "dükkan içinde dükkan" açılmış, televizyonun yöneticisi dizi yapımcısıyla anlaşmış, 13 bölüm üzerinden patrona para ödetiyor, 1 bölümün parasını kendi cebine atıyor. Bana ne desek, olmaz, patrona anlatsak, ispiyonlamış gibi olacağız, en iyisi suratına söylemek, rezaletin ayyuka çıkmış, ayıptır dedik. Tırıs tırıs gitti. Yarım saat sonra patron beni çağırdı, aslında haberdar olduğunu söyledi, bu işi düdüklü tencere gibi düşüneceksin dedi, bi yerden hava kaçırmazsa, basınçtan patlar, yeter ki, nereden kaçtığını, düdüğün kim olduğunu bil! Reyting şikesi... Düdüktür.
Bilinen, göz göre göre, göz yumulan.
O patron artık yok, düdük hâlâ piyasada.

ATV'DE ALDIĞI ŞİKELİ DİZİ TEKLİFİ

Seneler önce, atv'de genel müdürüm...
atv haber'den yardımcılarım Korcan Karar ve Murat Demirel'le oturuyoruz. Siyasi kimliği olan bi yapımcı geldi. Yalakanın önde gideni.
Dizi getirdi. Kaç para? Şu kadar... Bana vermeyi düşündüğün avantayı düş, fiyatı ona göre söyle dedim, alenen yani... Yüzde 10 iskonto yaptı! Utanmıyor musun yüzde 10 vermeye dedim, yüzde 15'e çıktı iyi mi! Kovduk tabii. Başka kanalda seyrettik o diziyi.

YARIŞMA YAPIMCISI KÖŞE YAZARI!

Gene atv'deyken... Bi gazteci arkadaş geldi. Bi gaztenin televizyon sayfasını hazırlıyor. Hayırdır? Elimde şahane yarışma formatı var dedi. E-ee? Almak isteyip istemediğimi sordu. Sen gazeteci misin, yapımcı mısın diye sordum. Sırıttı. Kapıyı gösterdik... Gitti, başka bi kanala sattı.
Köşesinde ne kadar muhteşem bi yanşma olduğunu yazdı. Yanşma izlenmedi, iki-üç hafta sonra filah yayından kaldırıldı.
O arkadaş hâlâ aynı köşeden yayında.
İnternetten düdükleyenler var.
Kendileriyle iş tutanı göklere çıkanyorlar.
İş tutmayanı infaz ediyorlar.

Yazının devamı için buraya tıklayın...