Yılmaz Özdil gazetecilere 'angut' dedi

Yılmaz Özdil karar vermiş... Bu memleket angutların gazetecilik yaptığı memleketmiş...

GAZETECİLER.COM - Hep siyasilere çakacak değil ya...
Bu kez gazeteciler nasiplenmiş...
Lafın ucu medya alemimize dokundu diye ayaklanacak değiliz...
Aframız da yok taframız da lafımız da...
Nihayetinde...
Köşe de onun, klavye de...
Ama "angut" filan...
Ne bu böyle...
Yakışmış mı?

ANGUT NEDİR?
Angut (angıt) ördekgillerden, tüyleri kiremit renginde, evcilleştirilebilen bir dalıcı ördek türü yaban kuşudur. Bu kuş türü iniş yaparken rüzgarı arkasına alarak indiği için sağlıklı bir iniş yapamayarak yuvarlanır.

Angut kuşları, yer yüzündeki kuş türleri arasında tek eşli olan nadir türlerden birisi. Eşi ölen angut kuşlarının, başka bir eş ile bağlantı kurmayıp ölen eşinin arkasından yas tuttuğu yıllardır bilinen bir gerçek. Hassas bir mizaca sahip bu kuşlardan birisi de Eskişehir´de, Porsuk Çayı´nda yaşıyor.
Hem bu "memlekette angutlar gazetecilik yapıyorsa" kendi durumu nedir merak ettik... Yılmaz Özdil de "angut" oluyor mu?

Neyse...
Yazısı Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili. Patlayan aracın sahibi ile ilgili araştırma yapmayan gazetecilere sözü... Uzun bir yazı biz size "angut" bölümü alıntılayalım:

"(Gazeteciliğin temel kuralı, güya 5N1K’dır... Hiçbir gazeteci çıkıp da, kodlanan isimdeki “N” nedir, “K” kimdir, sormaz. Galeri hangi galeri, nerde, var mıdır öyle bi galeri, merak bile etmez.)

Az biraz geçer... Patlamanın yaşandığı bölgedeki dükkan kameraları incelenir, şüpheli bi şahıs tespit edilir, aranır taranır, bi başka şehirde enselenir. Gazetecilerin kulağına üflenir, gazeteciler de balıklama atlayıp, kulağına üflendiği şekilde anlatır: Şüpheli şahıs “komutanlık ve orduevi”nin bulunduğu bölgede enselendi, tadından yenmiyor sayın seyirciler!
*
(Gerçi, üç buçuk saniye sonra, bizzat vali tarafından limon sıkılarak, komutanlık etrafında enselenen şahsın, o şahıs olmadığı, kendi halinde turizmci olduğu açıklanır ama, olsun gari... Gazetecilerden daha iyi bilcek değildir herhalde vali... Enselendiğine göre, enselenmiştir.)
*
Ve, yukarıdaki satırlar tamamen hayal mahsulüdür... Yaşansa yaşansa, anca angutların gazetecilik yaptığı memleketin biri’nde yaşanabilir. Bizim memleketimizde asla böyle şeyler yaşanmaz.
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor