Yılmaz Erdoğan Sırrı Süreyya'yı nasıl kovdu?

Radikal'in sol sayfalarında yazan ünlü sinemacı Sırrı Süreyya Önder, ilginç bir futbol yazısı yazdı ama... Yazıda futbol dışında her şey var. İşte o yazı...

GAZETECİLER.COM - Yılmaz Erdoğan'ın sinema dünyasında kendisine ilk güvenenlerden biri olduğunu söyleyen Sırrı Süreyya Önder ilginç bir futbol yazısının içinde Yılmaz Erdoğan ile ilgili çok farklı bir anısını yazdı.

"Yılmaz, Ömründe düğün videosu bile çekmemiş olan bana Beynelmilel'de yapımcı olmuştur. Sıklıkla buluşur, sanat, siyaset ve hayat üzerine sabahları bulan sohbetler ederiz. Karşılıklı bir saygı ve sevgimiz vardır. Ben bunu hiç bozmadım ama Yılmaz bir kere bozdu.

SORULARA BÜYÜK BİR SABIRLA CEVAP VERİYORDU

Evine gittiğimde Beşiktaş'ın önemli bir maçı vardı. Benim futbol ahvalimden pek bir farkı olmayan Muhsin de gelince biz başladık Yılmaz'a oyun hakkında sorular sormaya. Yılmaz önceleri büyük bir sabırla cevaplar veriyordu.

Benim tüm oyun zaaflarına karşı tek argümanım Lucescu'nun kadrinin bilinmeyişi ile sınırlıydı. "Yok ağa, Lucescu'yu göndermeyecektiniz" deyip manalı bir suskunluğa bürünüyordum.

YILMAZ'IN CEZVESİ BÖYLE TAŞTI

Yılmaz'ın edebinden vazgeçme anı şöyle oldu: Beşiktaş bir gol yedi. Yılmaz gölün ofsayt olduğuna hükmetti. Hakem, Yılmaz'ın bu kanaatini paylaşmayınca Yılmaz'ın tansiyonu yükseldi. Muhsin de topa girmek ve bin yıllık arkadaşını rahatlatmak için ofsaytın yetmeyeceğini bir de rakip takım delikanlı gibi davranmadığı için penaltı verilmesi gerektiğini söyledi.

Ben ve Muhsin ne zaman "Ofsayt nedir, yanında penaltı da verilir mi?" tartışmasına girdik, işte o zaman Yılmaz'ın cezvesi taştı. "Kalkın gidin lan evimden!" dedi. Giderken Muhsin çok üzgündü ama ben bu muameleyi içine sindirecek adam değildim. "Yılmaz, Yılmaz! Lucescu'nun ahı indirir şahı!" diyerek son lafımı da etmiş oldum.


Sırrı Süreyya Önder'in "Biji Apo!" başlıklı yazısının tamamını Radikal'deki okuyabilirsiniz.