Yıldız Holding'ten Burhan Doğançay sergisi
Geleneksel ve çağdaş sanata farklı platformlarda destek veren Yıldız Holding, kendi koleksiyonunda bulunan sanat eserlerini sergilemeyi sürdürüyor.
Geleneksel ve çağdaş sanata farklı platformlarda destek veren Yıldız Holding, kendi koleksiyonunda bulunan sanat eserlerini belirli dönemlerde Yıldız Holding Çamlıca Seminer ve Sergi Salonu’nda çalışanları ve sanatseverlerle buluşturuyor. Bu kez, Mavi Senfoni’nin de aralarında bulunduğu Burhan Doğançay’ın eserlerinden oluşan özel bir seçki ziyarete açılıyor.
18 Kasım 2016 tarihine kadar Yıldız Holding Seminer ve Sergi Salonu’nda sanat severleri ağırlayacak olan sergide Ressam Burhan Doğançay’ın birbirinden değerli eserleri yer alıyor.
Sergide yer alan 19 resmin yer aldığı seriler şöyle sıralanıyor:
-
- Koniler
-
- Kurdeleler
-
- Çerçeveli Duvarlar
-
- Çifte Gerçeklik
-
- Formüla 1
-
- Grego
Doğançay sergisinde bu serilere ek olarak Kurdeleler serisinden bir Aubusson duvar halısı ve Yahşi Baraz objektifinden on sekiz tane portre ve atölye fotoğrafları ile 1977 yılından bir adet sergi afişi de yer alıyor.
EN DOĞAL HALLERİYLE BU SERGİDE
Aralarında sanatçının eşi Angela Doğançay’ın, Mavi Senfoni’nin eserleşme sürecinden bir kesitin ve sanatçının New York’taki atölyesinin de bulunduğu fotoğraflar Doğançay’ı tanıma ve anlama sürecine ışık tutacak.
KENDİNE ÖZGÜ ESERLERİYLE BURHAN DOĞANÇAY
Burhan Doğançay, insanların kent duvarlarında bıraktığı izleri inceler. Silinen yazıları, üstü örtülü panoları, farklı coğrafyalardan ikonlaşmış siyaset ve sanat insanlarını, popüler kültürden semboller ve zamanın katmanları ile beraber tuvale taşır.
Zamanın ruhunun coğrafyalara göre kılık değiştirdiğini fark ettiğimiz eserlerinde, tüketim ve iletişim gibi meseleleri irdelemiş, yırtılmış afişleri ve çok katmanlı duvarları, birer hazır nesne olarak görmüş ve kendine özgü üslubuyla yorumlamıştır.
HAFTASONU RANDEVUSUZ VE ÜCRETSİZ
Sergi 18 Kasım 2016 tarihine kadar, hafta içi 10.00-17.00 saatleri arasında 0216 524 25 00 numaralı telefondan randevu alınarak; hafta içi 17.00-20.00 ve hafta sonu 10.00-18.00 saatleri arasında ise randevusuz gezilebilecek.
YILDIZ HOLDİNG SANATIN YANINDA
Yıldız Holding'ten yapılan açıklamada, "Yıldız Holding olarak, kültür ve sanat faaliyetlerinin toplumun geniş kesimleri için erişilebilir olmasını sağlayacak projelerde yer alıyoruz. Sanat alanında gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ve desteklediğimiz sanat platformları ile hedefimiz toplumu sanatla iç içe tutmak, çocukları küçük yaşta sanatla tanıştırmak. Çünkü sanatın bireylerin gelişimine ve estetik bakış açısı kazanmalarına yapacağı olumlu etkiyi önemsiyoruz. Hem çağdaş hem klasik sanatlara verdiğimiz destekle Türkiye’de sanat platformlarının çoğalmasına, kalıcı olmasına ve daha çok insana ulaşmasına ön ayak oluyoruz" denildi.
YILDIZ HOLDİNG SANAT KOLEKSİYONU
Yirmi yıl boyunca çeşitli müzayede ve sergilerden alınan, 1000'i aşkın eserin yer aldığı resim ve hat koleksiyonumuz hem Çamlıca Seminer Salonu’nda hem şirketlerimizin ofislerinde sergileniyor.
EYE OPENER - GÖZ AÇICI
Burhan Doğançay 2000 yılında New York’ta çektiği göz fotoğrafını bu eserin odak noktası olarak kullanmıştır. Sanatçının vefatından sonra fotoğrafın aslı “Picture the World: Burhan Doğançay as Photographer” sergisi kapsamında Istanbul, Ankara, Porto, Lizbon ve Taipei’de sergilenmiştir.
MAVİ SENFONİ - SYMPHONY İN BLUE
Burhan Doğançay, “Mavi Senfoni” adlı eserini, Sultan Ahmet Camii’nin içinde yer alan İznik Çinileri ve 17. yüzyılda kullanılan Osmanlı motiflerinden esinlenerek kolaj ve fümaj teknikleriyle yorumlar. Burhan Doğançay “Koniler” serisinden olan bu başyapıtını 1987 yılında, New York’ta Metropolitan Müzesi’nde açılan ve arasında Topkapı Sarayı’ndan gelen objelerin de olduğu “Muhteşem Çağ” sergisinden hareketle ilk İstanbul Bienali'nde sergilenmek üzere “Muhteşem Çağ” ve “Mimar Sinan” tabloları ile beraber üretmiş ve Osmanlı İmparatorluğunun zirve dönemine atıfta bulunmuştur.
BİG BUCKS - BÜYÜK METELİK
Koniler arasına yerleştirilmiş olan Amerikan dolarları ile Burhan Doğançay, sanat eserlerini ticari değeri ile ölçen anlayışı işaret eder. Dünyada artan materyalizmin sanattaki yansımasını “üzerindeki para kadar değeri var” imasında bulunarak, tuvale taşımıştır.