Yiğit Bulut bu kez kendi ipini çekti!

Yiğit Bulut, Habertürk ekranlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ikinci defa konuk etti. Bulut bu kez önceki programı aratan bir yandaşlık örneği verdi...

GAZETECİLER.COM
Yiğit Bulut, Habertürk ekranlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ikinci defa konuk etti. Ancak değişen pek bir şey olmadı, yine çanak sorulara dayanan söyleşi yer yer çanak soruların bile ötesine geçti.

Bulut'un Erdoğan'la ilk buluşmasında aldığı yoğun eleştirilerden sonra merakla beklenen program benzer bir açılış yaptı. Erdoğan'ın 45 dakikalık rötarıyla yaşanan gecikme Yiğit Bulut'u adeta ağaç etti. Başbakan'ın gecikmesi nedeniyle AKP mitinglerinden derlenen VTR'ler ekranda döndürüldü durdu. Bulut Başbakan'ı beklerken zamanı doldurmak için monolog şeklinde uzun bir söylev verdi.

BULUT'UN YANDAŞLIĞI ERDOĞAN'I BİLE ŞAŞIRTTI!
Yiğit Bulut bu kez ilk programın etkisi nedeniyle daha dikkatli ve tarafsız bir tavır edinmek bir yana, yer yer sözü Erdoğan'ın ağzından alıp referandumda 'Evet' demenin gerekçilerini anlattı. Hatta bu konuda o kadar başarılıydı ki Başbakan Erdoğan dahi şaştı kaldı. 12 Eylül darbesi üstüne yaptığı değerlendirmelerden sonra pası veren Bulut, Erdoğan'dan canlı yayında öyle bir cevap aldı ki olayı belki de en iyi anlatan replik oldu.

Yiğit Bulut: 12 Eylül'de yaşananları sonrasında doğanlar bilmezler pek. Siz ne düşünüyorsunuz 12 Eylül'le ilgili? İsterseniz ben kısa bir özet vereyim. Biz aile olarak babam milletvekili olmasına rağmen aç kaldık resmen. Arkadaşlarımın babalarını götürdüler ve 3 yıl 5 yıl sonra döndüler. Sonra da özür dilediler. Ve bu kadar zaman çalındı insanlardan. Yaşamayanlar katılmayabilir ama bence 12 Eylül'ü yaşayan herkes gidip 'evet' diyecektir.

Erdoğan: Şimdi Yiğit Bey sen gereğini anlattın zaten benim anlatmama gerek var mı?

Yiğit Bulut: (Gülerek) Siz çok daha iyi anlatırsınız.



YASAKLI KELİMEYİ KULLANMAMAK İÇİN ÇOK ZORLANDI AMA YİNE DE...
Bulut, ilk programda Erdoğan'a 'Sayın Başbakan'ım' diyerek hitap etmiş ve 'amir memur' ilişkisiyle hitap ettiği yönünde çok sayıda eleştiri almıştı. Bu kez aynı hatayı yapmamak için hayli özenli olan Bulut yer yer zorlanmadı değil. Programın açılışında bir kaç defa 'Sayın Başbakan' diyen Bulut hata yapmamak için olsa gerek program boyunca Başbakan'la herhangi bir hitap kullanmadan konuştu.

Ancak Yiğit Bulut program boyunca kullanmamak için hayli zorlandığı o yasaklı hitap biçimini kapanışı yaparken kullanmaktan kendini alıkoyamadı. Bulut, programın sonunda son 'soru'sunu sorarken yine 'Sayın Başbakan'ım' diyerek bir çuval inciri berbat etti.

Bulut'un kapanış sorusu ise evlere şenlikti. Adeta kendi tabutuna çaktığı son çivi oldu. Sorudan ziyade övgülerle dolu bir değerlendirmeydi.

"Sayın Başbakanım ben eğer yurt dışından gelen biri olsam sizi bir sol politikacı sanırdım. Çünkü anlattığınız bütün politikalar alttaki sınıfların yukarı doğru evrimleşmesini sağlayacak politikalar. Yani aşşağıdan yukarı doğru bir yapı var, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?"


İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları