Yetiş Ayşe'den Reha Muhtar yazısı!

"Reha sıcak bir adamdır, hayata ve insana dair her şeyi, herkesi önemser ama çaktırmaktan hoşlanmaz, inanılmaz duyguludur."

Hürriyet gazetesinin internet sitesindeki köşesinde, ilginç yazıları ile kendine has bir okuyucu kitlesi edinen Ayşe Aral, bugün "Arkadaşım" dediği Reha Muhtar için duygu yüklü bir yazı yazdı.
Aral, geçen hafta Reha Muhtar'ın ve ailesinin hakkında yazılan yazıları okuduğunu, magazin ve politikaya sevmediği için yazmayı da istemediğini ama bir arkadaşına, bir can dostuna haksız yere laf edilirse de susamayacağını söylediği yazısına şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz hafta da aynen bunlar yaşandı. Benim can dostuma, en zor günümde kafamı yaslayabildiğim, kucağında ağlayabildiğim, fikir aldığım, danıştığım, bana her daim aklını fikrini açan dostuma, sebebi belirsiz çirkin sözler edildi, hatta yazıldı."

Bunları okuyan ben, bir kadın olmama rağmen, hıyar gibi sessiz kalmayı ve susmayı seçemezdim ve de seçmedim. Şimdi sizlere biraz Reha'dan bahsedeceğim. (Reha bu yazıyı okuyunca muhtemelen bana kızacaktır, hatta arayıp iki kelam edecektir ama ben yine de yazacağım.)

Ben Reha'yı bundan yaklaşık 7 sene evvel tanıdım, aynı ortamdaydık ama uzak masalarda. Yanına gidip kim olduğumu ona söyledim, sağ olsun ayağa kalkıp benimle sohbet etti, hatta beni onore etti. O gece birbirimizin telefonlarını da aldık, daha sora görüşmek ümidiyle. O sıralar ben yazı falan yazmıyordum ama çok mutsuzdum boşanmak üzere olduğum için.

İnsanları tanımadan, hayatlarına girmeden, yaşadıkları karşısındaki duruşuna tanık olmadan; sevip sevmemeye karar vermek bence büyük hata.

Bazı adamlar dışarıdan bambaşka görünür; soğuk, ukala, önemsemez, duygusuz ve katı. Bazılarına Reha da öyle görünebilir ama o görüntü inanın kendisini kuşanmak zorunda hissettiği zırhtır.

Reha sıcak bir adamdır, hayata ve insana dair her şeyi, herkesi önemser ama çaktırmaktan hoşlanmaz, inanılmaz duyguludur. Yolda bacağı aksak bir kedi görse ağlar ama onu da çaktırmaz."


Ayşe Aral'ın Reha Muhtar için yazdığı yazının devamını okuyabilrisiniz. 

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları