Yeşilçam Ödüllerinde Ahmet Şık protestosu!

Türkiye'nin Oscar'ları olarak anılan Yeşilçam Ödül töreninde canlı yayında gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener'e destek mesajı verildi...

GAZETECİLER.COM
NTV ekranlarında canlı olarak yayınlanan Yeşilçam Ödül Töreni çarpıcı bir sansür protestosuna sahne oldu. Sinemacı Sevilay Demirci, ödülünü aldıktan sonra tutuklu gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'e destek mesajı verince salonda büyük bir alkış tufanı koptu.

"En iyi İlk Film" dalında ödül alan Çoğunluk'un ödülünü almak için sahneye çıkan Sevilay Demirci sözlerine "Yayınlanmamış kitapların yasaklandığı zor günleri yaşıyoruz." diyerek başladı.

Canlı olarak NTV Televizyonundan yayınlanan törene katılanların uzun süre alkışlayarak konuşmasını kestiği  Demirci daha sonra şöyle devam etti;

"Sinemamımızın hayatın her alanına dediği ve dokunulmayan konulara dokunduğu bu günlerde fikir özgürlüğü alanındaki baskıyı tedirgin edici buluyoruz. Arkadaşımız Ahmet Şık ve Nedim Şener'in adlarını anmak ve yanlarında olduğumuzu söylemek istiyoruz."

Demirci'nin şok sansür protestosunu canlı yayında yaparken NTV kameraları Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e odaklandı.

İşte o anlar: