Yeni Şafak'ta Yalçın Akdoğan'a Ali Akel itirazı

Yeni Şafak'tan Ayle Böhürler, Ali Akel'in kovulmasını yorumladığı yazısında Yalçın Akdoğan'a itiraz etti...

GAZETECİLER.COM
Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler, gazetesinin Ali Akel kararını köşesine taşıdı. Yalçın Akdoğan'ın Star'daki yazısına atıfta bulunan Böhürler, Akel'in hükümet baskısıyla değil gazete yönetimi tarafından gönderildiğini vurgladı. Ancak Böhürler'in Akdoğan'a bir itirazı var.

Akdoğan'ın "eğer bir yazar, gazete patronajının tahammül çerçevesini aşan değerlendirmeler yaptığından dolayı sorun yaşıyorsa burada tartışılması gereken hükümet-medya ilişkisi değil, yönetim-yazar ilişkisidir" diye yazdığını hatırlatan Böhürler "tahammül" kelimesini sorguladı ve "bu kriterleri de doğrusu merak ettim" dedi.

İşte Böhürler'in köşesine düştüğü Ali Akel notu:

ALİ AKEL'E NİYE TAHAMMÜL EDİLMEDİ?

Yalçın Akdoğan'ın dünkü yazısında hak verdiğim çok şey var. Ali Akel meselesinde ne Başbakan'ın ne de yakınlarının haberinin ve etkisinin olmadığını biliyorum. Ancak Yalçın Akdoğan'ın "eğer bir yazar, gazete patronajının tahammül çerçevesini aşan değerlendirmeler yaptığından dolayı sorun yaşıyorsa burada tartışılması gereken hükümet-medya ilişkisi değil, yönetim-yazar ilişkisidir" cümlesindeki "tahammül"'e takıldım.

Yeni Şafak gazetesi, yazarları ile para ilişkisi güçlü bir gazete değildir. Yeni şafak yazarları iyi paralar verildiği için değil, fikirlerini özgürce savunabildikleri için burada yazarlar. Şimdiye kadar hiç bir yazıya müdahale edildiğini duymadım. İlk defa şahit olduğumuz bu olayın sebebi "yönetim-yazar ilişkisindeki tahammülü aşan şeyler" ise de bu kriterleri de doğrusu merak ettim.

Yazının tamamı için buraya tıklayın...