Yeni Şafak'ta cemaat medyasına ağır sorular...

Cemaat medyasını topa tutan Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan STV'deki dizilerden Zaman'ın KCK davası ve tutuklu gazeteciler için aldığı tutumu hatırlattı...

GAZETECİLER.COM
AKP ile cemaat arasındaki çelişkiler bir medya savaşına dönüşürken AKP cephesinde yer alan Yeni Şafak gazetesi yazarı Hilal Kaplan cemaat medyasını topa tuttuğu yazısında çarpıcı sorular yöneltti.

Zaman, Bugün ve Taraf'ın Kürt sorunu, çözüm süreci, tutuklu gazeteciler, ifade özgürlüğü, KCK davası gibi konularda geleneksel devlet refleksi gösteren bir tutum aldığını kaydeden Hilal Kaplan STV'de yayınlanan Şefka Tepe'yi de eleştirdi. Dizinin bir yıldır silahlar konuşmamasına rağmen "kurgusal bir parelel evrende" çatışma kültürünü diri tutmaya çalıştığını vurgulayan Kaplan "STV'de yayınlanan Tek Türkiye dizisini eleştirdi diye Bejan Matur'un sansürlenmesinin 'yayın politikası' diye savunulup, işini kaybeden her gazeteciyi hükümetten bilmek kaç puan?" dedi.

İşte Kaplan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Tartışma 'Mesele dershane değil arkadaş, sen hâlâ anlamadın mı?' diyenleri haklı çıkaran bir noktaya geldi.

Artık dershaneleri anan bile kalmadı, varsa yoksa Ak Parti'nin 'irtica düşmanlığı', otoriterliği, basını susturması, vb.

Bu noktada, 'cemaat medyası'ndaki dostlara birkaç soru sormak hakkımız olmalı sanırım:

İfade özgürlüğü için tivitırda canhıraş bir mücadele veriyorsunuz, takdire şayan. Peki bu gayretiniz bir yayınevi basılıp Ahmet Şık'ın daha basılmamış kitapları imha edilirken neredeydi?

Baransu'nun bavulu söz konusu olduğunda kabaran basın özgürlüğü damarınız, en çok gazetecinin tutuklu yargılanmasına sebep olan KCK davaları boyunca neredeydi? Hâlâ nerede?

O dönem 'cemaat medyası'nda çıkan en insaflı yazı bile gazetecilere 'Gazeteciler masumsa, AİHM'e başvursun' çağrısı yapmakla yetiniyordu sadece...

Bir zamanlar Abant Toplantıları'nda baş köşede ağırlanan Büşra Ersanlı bile KCK davasından içeri alındığında, onu eli silahlı PKK'lılarla aynı kare içine alan haberler yayınlamakta beis görülmedi.

Şimdi benim gibi yazarlar Baransu için 'Yaptığı manipülatif de olsa gazeteciliktir, yargılanmasın' derken, ne acıdır ki Büşra Ersanlı için bir 'Verdiği dersler fikir özgürlüğüne girer' cümlesi bile kurulamamıştı.

HİLAL KAPLAN TÜM YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Salih Tuna: Ne yapmalı