Yeni Şafak yazarından Berkan'a destek

Gazeteleri tamamen farklı kutuplarda yer alsa da yazarları bir konuda anlaştı...

GAZETECİLER.COM - Hürriyet yazarı İsmet Berkan'ın Oda TV davasının iddianamesiyle ilgili olarak dün kaleme aldığı "İnternet Andıcı davasıyla Oda TV davası arasındaki 18 fark" başlıklı yazısına bugün Yeni Şafak'tan Kürşat Bumin'den ilginç bir destek geldi.

ODA TV davası ve Berkan'ın yerinde tespitleri başlıklı yazısında Bumin, şunları yazdı:

"İnternet Andıcı diye bilinen davada yargılanan şey, devlet gücü ve parası kullanılarak yapılan kara propagandadır, hedefi sadece Türk halkı değil aynı zamanda ülkenin yasal ve meşru hükümetidir: o yüzden savcılar suç isnadında bulunuyor.

Oda TV davasında yargılanan ise 'siyasi propaganda'dır. Bir görüşün yayılmak istenmesidir., çok genel tanımıyla 'gazetecilik'tir ama kötü gazetecilik. (...) Bana göre kötü gazetecilik de bir suçtur ama Türk Ceza Kanunu çerçevesinde, mahkemelerde yargılanmak üzere bir suç değil, mesleki anlamda bir suç."

Doğru, yerinde tespitler bunlar.

Zaten -herhalde- bu yüzden olsa gerek, "Oda TV iddianamesi" medyada (olması gereken!) ilgiyi görmedi. (...)

"Oda TV iddianamesi"yle ilgili yapacağım son bir gözlem de, iddianamenin "Ergenekon Silahlı Terör Örgütü"nden soruşturması tamamlanmış, davası görülmüş ve hakkında mahkemece karar verilmiş bir oluşum olarak söz etmesi oldu. Yanlış anlaşılmasın (peşinen söylüyorum ki lafı tersinden anlayanlar yine parlamasın!) "Ergenekon yoktur" filan demiyorum; söylemek istediğim, iddianamenin bu "örgüt"ten hakkında nihai karar çıkmış bir oluşum olarak söz etmesi.

Yazıyı İsmet Berkan'ın yazısında yer alan bir soruyu aktararak bitireyim.

Berkan, iddianamede özellikle "İmamın Ordusu" adlı kitabın gerçek müellifinin sorgulanması çerçevesinde adı çok geçen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanı Sabri Uzun'dan bahisle şu soruyu soruyor:

"...madem hem savcı hem polis, kitabı aslında Sabri Uzun'un yazdığından şüphelenmektedir, neden bu eski polis müdürü bırakın iddianamede suçlanmayı soruşturulmamıştır bile?"

Bu soru da güzel doğrusu...

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor