Yeni Şafak yazarından beleş öneri

Bugün derbi var ama derbi bile eski tadında değil. Varsa yoksa şike... LİG TV ilgiyi maçlara çekmek istiyorsa bu öneri süper!

GAZETECİLER.COM - Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Şansal Büyükaya kıyak yapmış. Süper bir öneri getirmiş... Demiş ki maç özetlerinden 5 dakikalık görüntüyü tüm spor programlarına beleş dağıt. Niye derseniz...

Malum bugünlerde LİG TV'nin yayınladığı maçlardan çok daha fazla şike iddiaları iş yapıyor. Millet, golleri izlemektense Aziz Yıldırım, veto, Pierre Cornu, TFF savaşını takip ediyor.

Hal böyle olunca LİG TV'nin ve elbette Şansal Büyüka'nın ratingi yerlerde sürünüyor. Peki Şansal Büyüka sonu belirsiz bir lig süreci önümüzde durduğu müddetçe seyircinin ilgisi maçlara nasıl çevrilecek?

İşte burada Salih Tuna'nın pratik zekası devreye girmiş. Valla kulağa da hiç fena gelmiyor önerisi hani...

MAÇ ÖZETLERİ BEDAVA OLSUN

Diyor ki Tuna:

"İmdi, Şansal Büyüka beni iyi dinlesin. Buradan kendisine büyük bir kıyak yapacağım. Hem de bedava.

Futbola olan ilgiyi hiç değilse sezon sonuna kadar ayakta tutmak istiyor, "yayıncı kuruluşun" programlarının izlenmesini istiyorsa radikal bir karar alsın.

Her müsabakanın 5 dakikalık özet görüntüsünü bütün spor programlarına (hiç ayrım yapmaksızın) bedava versin.

Bunu da "İnadına futbol" gibi bir sloganla "kamufle" etsin. Baksın o zaman ne konuşuluyor o spor programlarında. Pozisyon yorumları öne çıkıyor mu çıkmıyor mu görsün!

O spor programlarının alayı (birkaç yorumcu müstesna) pozisyon tartışmalarına gömülmezlerse ben bir şey bilmiyorum.

YEMEYİN BİZİ...

Salih Tuna yazısının bu noktasından sonra malum spor programlarına da lafını çakıyor... Diyor ki:

"Nihayetinde kimse amme hizmeti vermiyor; rating diye bir şey var. Yemeyin bizi.
Ne demek mi istiyorum?

Şunu:

Kimsecikler kendini sütten çıkmış ak kaşık zannetmesin. Futbolumuz bu denli kirlenmiş, bu denli çürümüşse herkes payına düşeni alsın. Madem o kadar temizsiniz, neden hâlâ bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor? Madem o kadar temizsiniz, neden hâlâ tribünlere oynuyor, eyyam yapıyorsunuz? Madem o kadar temizsiniz de herkese malum sır mesabesindeki şike hakkında neden yıllar yılı ağzınızı açmadınız?

Yazının devamı için tıklayın