Yeni Şafak yazarı çark mı etti?

Yeni Şafak yazarı Hakan Albayrak neden "Şimdi kahraman olma sırası bende" demeye de kalkmasın kimse" diyor?

GAZETECİLER.COM - Gazeteci Hakan Albayrak, Mavi Marmara gemisi ile Gazze'ye yardım götürmek için çıktıkları yolun amaçlarının ne olduğunu bir kez daha köşesinden yazdı ve "şehit olmak için gittiler" şeklindeki eleştirilere çok net yanıt verdi. 

Yeni Şafak'taki köşesinde "Kendimizi öldürtmek için binmedik o gemiye" başlıklı yazısı ile Albayrak, "Mavi Marmara'ya her şeyi göze alarak bindiğimizi söylerken ve şehitlerimizi baş tacı ederken bir hususun altını yeterince çizmediğimi fark ettim." diyor ve şöyle devam ediyor:

"GENÇLERİ YANLIŞ YÖNLENDİRMEMEK İÇİN.."

"Bize itibar eden gençleri yanlış yönlendirmiş olmamak için o hususun altını şimdi kalın çizgilerle çiziyorum:

Kendimizi kurban etmek için çıkmadık o yolculuğa.

Kurban olmayı temenni de etmedik.

Hatta, "Yük gemilerine muhakkak müdahale edeceklerdir, ama dünyanın dört bir yanından muteber kimselerin bulunduğu bir yolcu gemisine müdahale etmekten inşaallah imtina ederler" diye konuşuyorduk aramızda.

30 Mayıs'ı 31 Mayıs'a bağlayan gece uluslararası sularda yol alırken İsrail savaş gemilerinin tacizine uğrayınca bu beklentimizin boş olduğunu anladık.

"KORSANLIĞA TEPKİ GÖSTERMELİYDİK AMA..."

Güvenlik bölgesi olarak ilan ettikleri sahaya girmemizi bile beklemeden gemimize müdahale edecekleri aşikârdı.

Bu korsanlığa tepkisiz kalmamalıydık.

Ama tepkinin ölçüsünü de kaçırmamalıydık.

İsraillilerin herkesçe malum vahşetine binaen "Bunlardan her şey beklenir" diye düşünmekle beraber, hayati tehlike doğurabilecek bir tavır sergilememeye kararlıydık ve bu kararlılığımızın İsraillileri dizginleyeceğini umuyorduk.

"İSRAİLLİLER GEMİYİ ELE GEÇİRİRSE SİNEYE ÇEKECEKTİK"

Gemiye çıkmalarını engellemeye çalışacaktık, ama ölümüne değil.

Herhangi bir protesto gösterisinde polise ne kadar mukavemet gösterilirse ancak o kadar mukavemet gösterecek ve neticede İsrailliler gemiyi ele geçirirlerse bunu sineye çekecektik.

İsrail'in en seçkin deniz komandolarının polisten daha dayanıksız çıkacağını ve hemen paniğe kapılıp üzerimize gerçek mermiler yağdıracağını bilseydik, o kadar bile mukavemet göstermezdik.

"SİLAHLI MUKAVEMET BİZİM İŞİMİZ DEĞİLDİ"

Silahlı saldırının üstesinden ancak silahlı mukavemetle gelinebilir ve fakat bunun yeri Mavi Marmara değildi.

Zaten o iş de bizim işimiz değil."

Albayrak'ın "Mavi Marmara'yla ilgili kahramanlık söyleminin cazibesine kapılıp "Şimdi kahraman olma sırası bende" demeye de kalkmasın kimse. Kahraman olarak anılmak için yola çıkılmaz. Çıkılırsa, o yoldan yol olmaz." diye bitirdiği yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları