Yeni Radikal Kürt sorununda ne istiyor?

Yeni Radikal'in başlattığı 'Savaşma konuş' kampanyası neyi hedefliyor? Eyüp Can, Cüneyt Özdemir'e kampanyayı ve Yeni Radikal'i anlattı...

GAZETECİLER.COM
Yeni Radikal'in yayın yönetmeni Eyüp Can CNN Türk ekranlarında gazetesinin 'Savaşma konuş' kampanyasını anlattı, Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

5N 1K'ya konuk olan Eyüp Can Radikal'in Kürt sorunu ekseninde yürüttüğü 'Savaşma konuş' kampanyasının sebeplerini anlattı. Can, gazetenin yola çıkarken kendisine bir çıkış noktası edinmek istediğini söylerken 'Savaşma Konuş'un perde arkasını şöyle açıkladı:

"Türkiye'nin temel sorunlarını listelediğimizde 10-12 sorun olduğunu gördük. Bu sorunların her sene sürekli yaşıyoruz ama yüzeysel ele aldığımız için sorunu çözmeden bir diğerine geçiyoruz. Medya da özellikle televizyonlarda gündem çok hızlı değişiyor zaten. Biz bir gazete olduğumuz için olayı yüzeysel değil daha derin bir şekilde sunmanın arayışında olmak istedik. Ertuğrul Mavioğlu, Kandil'de Murat Karayılan'la çok önemli bir röportaj yaptı, İngiltere ve IRA deneyimini inceledik, Mahmur kampında yaşayan 'araftaki Kürtler'in durumunu ortaya koyduk. Bunların katkı sunacağına ğnanıyoruz. Artık haber her yerde var. Biz 500 bin imzayı meclise vererek ilerde bu işi çözmek isteyenlere bir katkı sunabiliriz belki."

EYÜP CAN TİRAJDAN MEMNUN MU?
Cüneyt Özdemir, Yeni Radikal projesinin başarısı ve yol açtığı tartışmaları hatırlatarak gazetenin tirajını sordu. Eyüp Can, Yeni Radikal'in tirajının düşündükleri düzeyi yakaladığını söyledi:

"Yeni Radikal hafta sonları 110 binleri buluyor, hafta içi ise 80-90 bin bandında seyrediyor. Düşündüğümüzden biraz daha iyi oldu bile diyebilirim. Sokak yazarlığı kavramı bana göre tuttu. Bu kadar çok tartışılması da tuttuğunu gösteriyor zaten. Biz yeni bir şey yapıyoruz. Okur tepkileri de ilginç, çok dolu olduğu için okuyamıyoruz sonra da 'Radikal suçluluk' hissediyoruz diyorlar.

Biz tanışma fiyatı olaraj 25 kuruştan satıyoruz şimdi. Ancak ilerde fiyatımız 50 kuruş olacak. Yalnız şu var. Gençler bizi çok okuyor, biz örencilerin Radikal'i yine 25 kuruşa almasını sağlayacak bir proje arayışındayız."