Yeni bir gazete geliyor!

Ayşenur Arslan'dan Emin Çölaşan'a, Ahmet Hakan'dan Hıncal Uluç'a medya dünyasının ünlü isimleri bu gazetede buluşuyor!..

Her cuma medyanın önemli isimleri bir araya gelip Nişantaşı Salomanje'de toplantı yapıyor. Bu haftaki toplantıda yeni bir gazete kurulması kararı alındı. Bu toplantıdan çıkan notları Tuğçe Tatari köşesine taşıdı... Bakın gazetenin genel yayın yönetmeni ve yazarları kimler olacak? 

(...) Yapılan ilk toplantıya göre;
Patron: Ali Saydam
Genel Yayın Yönetmeni: Ayşenur Arslan
Baş Yazar: Emin Çölaşan
Köşe yazarları: Hıncal Uluç (Uluç'a tam sayfa verilecek. Bir reklam verenle anlaşılıp sayfa çerçeveye alınacak. İlan sadece çerçevede olacak ve sabit kalacak.)
Ahmet Hakan, Serdar Turgut ve Oray Eğin yarım sayfa yazacak.
Ali Saydam'ın köşe yazıp yazmayacağı konusu henüz karara bağlanamadı. Yönetim, hesap kitap işleri Saydam'a bağlı olacağı için yazması sağlıklı bulunmadı. Çünkü Saydam bir yazıyı uzun saatlere yayarak yazıyor. Ve o saatler yeni çıkacak gazete için çok kıymetli olacak.
Bu tartışma üzerine Hıncal Uluç yeni gazeteye daha önce hiç uygulanmamış bir sistem getirilmesini istedi. Her yazarın bilgisayarına kurulacak bu sistem, önceden belirlenecek bir zaman diliminde yazıyı durduracak ve yazı o haliyle basılacak. Çünkü Uluç 'Saatler süren bir yazı yazıyorsanız okurun da o yazıyı saatlerce okuması gerekir, okurun bir yazı için ayıracak saatleri yoktur' diyor.
Spor yazarı: Soner Yalçın (gönüllü oldu)
Hafta sonu ekler yayın yönetmeni: Defne Alphan
Moda ve müzik editörü: Melis Alphan
Sinema yazarları: Muammer Brav ve Tuğba Ezeroğlu
Yemek yazarı: Yard. Doç. Dr Şeyda Taluk
Muhabirler: Gazetenin bazı köşe yazarları muhabirlik de yapacak. Özel dosyalar, biyografiler, Orhan Pamuk gibi isimlerle dışarıdan yani telif sistemiyle çalışılarak yazdırılacak. Gazeteye alınacak muhabirler konusu Ayşenur Arslan tarafından çözülecek. Hem ana gazete hem ekler için bazı röportajcılarla da bizzat Arslan görüşecek...
Ancak şunu söylemeliyim ki görev konusunda en zor ikna edilen kişi Arslan'dı. Arslan 'Artık mutfakta olmak istemiyorum' diye dirense de masa çoğunluğu 'Senin yerin mutfaktır' dedi ve anlaşma sağlandı.
Uğur Dündar'dan belgeli köşe yazarlığı yapması istenecek.
Gazetenin adı ve çizgisi uzun süren tartışmalara sebep oldu. Bu sırada Hıncal Uluç ve Arslan geçmişte aynen bu şekilde ortaya çıkan Ercan Arıklı yönetimindeki Söz'ü hatırlattılar. Gazetenin basılacağı gün bir tane bile magazin haberi bulunamayınca Zafer Mutlu'nun bilgisayarın başına oturup bir işadamıyla ilgili 'özel' bilgisini yazdığını ve gazetenin ilk sayısını öyle kurtardıklarını anlattılar. 'Bizim ekip' Arslan'a asla haber sıkıntısı çekmeyeceği garantisini de verdi. Haber ve yazı işleri müdürleri listesi çıkartıldı. Henüz isimler üzerinde tam bir mutabakat sağlanamadı.
Tam konular netleşmişken Hıncal Uluç'un telefonu çaldı. Önce Uluç'un o meşhur kahkahaları duyuldu, arkasından da 'Her okuduğuna inanma. Son günlerin olmazsa olmazı, Ertuğrul Özkök görevden ayrılıyor, acaba yerine kim gelecek ve Hıncal Uluç Sabah'tan istifa etti haberi yapmak' dedi.