Yeni Asır'dan teröre karşı tavır

Belediye Başkanı "İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki sanatçıların programların tamamen iptal edilip edilmemesi" yönünde bir nabız yoklaması yapıyordu...

GAZETECİLER.COM - Ardarda gelen şehit haberleri toplumun huzuruna balta vururken, İzmir'de Belediye'nin Enternesyonal İzmir Fuar'ı ile ilgili karar alma sürecinde bölgesel medyadan da fikir sorduğu öğrenildi.

Yeni Asır gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı hem terör eylemlerinin ardından kendisini arayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Fuar etkinlikleri devam etmeli mi?" sorusunu sorduğunu yazdı ve verdiği cevabı köşesine taşıdı.

İşte Yeni Asır'ın Genel Yayın Yönetmeni'nin köşesinden o soruya verilen mesaj:

Ekmeğe yağ sürmeyeceğiz

Pazartesi sabah Aziz Kocaoğlu ile konuşmamızda, acı haberin hüznü karşılıklı yeterince hissediliyordu. "Ne yapalım sizce?" diye sordu Başkan.

Yılda bir kez toplanan, yerli-yabancı ticari buluşmalara aracı olan "İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki sanatçıların programların tamamen iptal edilip edilmemesi" yönünde bir nabız yoklaması yapıyordu.

Ben; teröristlerin bu sindirme politikalarına karşılık verilmesi gerektiğini ve korkmak ve kabuğumuza çekilmek yerine; yaşananlara da yakışan vakurlukta programa devam edilmesi gerektiğini düşündüğümü söyledim.

Nitekim; biz de Fuar'ın en ilgi gören standlarından olan Yeni Asır standında; ellerimizde Türk bayrağı, sesimizde Onuncu Yıl Marşı ile cevap verdik bu alçaklara... Sadece biz değil, Fuar'a gelen bütün ziyaretçilerimizle birlikte hem de. Elbette eller havaya şarkı söyleme zamanı değil ama; hem acımıza saygıyla hem düşmana karşı dik duruşumuzla, birlik ve baraberliğimizi en net göstermemiz gereken zaman şimdi değil de ne zamandır dostlar?