Yeni Akit'in sansürüne sert yorum

Bu 'asparagas' marifeti, birinci sayfadan 'haber' fotoğrafı olarak yayınlamak için kaç 'beyinsiz' gerekir?

GAZETECİLER.COM  - Akşam gazetesi yazarı Sevim Gözay köşesinde uzun uzun Türk medyasının asparagas haberler sicilini hatırlattıktan sonra, dün Yeni Akit gazetesinde yer alan manşette, Hurşit Tolon'un eşinin omuzunu sansürleyen zihniyeti yerden yere vurdu.

Böyle bir haberi yayınlamak için "kaç beyinsiz gerekir?" diye soran Gözay, ardından sert sözlerle Yeni Akit yönetimine yüklendi. İşte Akşam yazarının o yazısından çarpıcı bir bölüm:

"...nihayet bilmecemizi sorabiliriz, sayın insan haklarına saygısı olan: Kocasıyla dans etmekte olan bir kadının 'çıplak' kolunu ve omzunu, abes bir şeymiş gibi mozaiklemek ve bu 'asparagas' marifeti, birinci sayfadan 'haber' fotoğrafı olarak yayınlamak için kaç 'beyinsiz' gerekir?

Beyinsiz ya... Çünkü yayıncılık evet bilgiyle, stratejiyle; ama en çok da sağduyuyla, kalple, yürekle yapılır. Böyle bel altı salvolar da ancak 'beyinsizler' ve kötücül menfaat odakları tarafından icra edilir. Ayıp, kötü, çirkin ve ahlaka aykırı olan bir kadının çıplak kolu değil, kendini bilmez bir 'gazetenin' elini kolunu sallaya sallaya hedef göstericilik yapması ve toplum algısını sinsice çarpıtmaya yönelmesidir."

Gözay'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.